9 november 2010 door Thijs in 'Reisverslagen''

Stubaital

Afgelopen weekend was het Snowplaza team te gast in het Stubaital. Het werden drie lange ski-dagen met alles wat wintersport zo mooi maakt. Zon, uitdagende afdalingen, schitterende panorama’s, verse sneeuw en après-ski. Voor ons is de winter nu echt begonnen!

Besneeuwde toppen

Vrijdagmorgen ging de wekker al om half 5 maar ik heb nog nooit zo snel naast mijn bed gestaan. De eerste wintersport van het jaar stond voor de deur! Op Schiphol vertoonden sommigen van ons nog wat slaperige oogjes, maar die veranderden al snel in blije gezichten bij het zien van de besneeuwde toppen rond München. Ruim twee uur later stonden we voor Hotel Happy Stubai in Neustift. Een prima familiehotel met comfortabele kamers, smaakvol eten, speelkamer voor de kinderen en zwembad. De gastvrijheid was optimaal al was de sfeer niet wat ik van een Oostenrijks hotel verwacht, ietwat te formeel.

Geen sneeuw in het dal, maar eenmaal boven...

Maar er valt nog geen vlokje sneeuw te bekennen in het

Laatste lift

Dat de dalafdaling nog niet open is merk je meteen aan de rij voor de gondel. Maar eigenlijk valt de wachttijd te verwaarlozen. Aangezien dit één van de drukste weekenden van het seizoen is op de Stubaier gletscher doen ze het er nog niet zo verkeerd met een maximale wachttijd van ongeveer 5 minuten. Bij de skibussen is het ook dringen geblazen. Iedereen wil een zitplaats bemachtigen voor de halfuur durende tocht richting dal. Na de sauna en het diner is het vroeg donker in hotel Happy Stubai. Al dromend over de bergen laden wij ons op voor de volgende wintersportdag.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt