22 september 2010 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Een belangrijke voorwaarde die veel wintersporters stellen aan hun vakantiebestemming is het après-skigehalte. Het is de laatste jaren daarom steeds belangrijker geworden dat een dorp beschikt over de nodige bars en uitgaans-gelegenheden. Wij hebben de dorpen voor de diehard après-skiër op een rijtje gezet.

Oostenrijk & Frankrijk

Oostenrijk staat nog altijd op de hoogste trede als het gaat om après-ski. Er zijn talloze bestemmingen waar het na een dag skiën zo gezellig is dat voor je het weet de zon alweer opkomt. Op de tweede plaats staat Frankrijk dat de laatste jaren aan een opmars bezig is. Een aantal plaatsen heeft goed in de gaten dat er behoefte is aan après-ski en dat ze niet kunnen achter blijven bij Oostenrijk. Op de derde plaats is het dringen geblazen. Feit is dat de landen in het Oosten steeds aantrekkelijker worden. Nieuwe, moderne dorpjes met vele uitgaansgelegenheden en ouderwets lage prijzen.

Hinterglemm

Après-ski wordt in

Val Thorens

Natuurlijk is het belangrijk dat je lekker kunt skiën, maar de inwendige mens wil ook wat. Heb je de après-ski wereld van Oostenrijk inmiddels helemaal gezien ga dan eens kijken in het Franse

Harrachov

Terug naar boven ▲

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

18 mei Snowplaza.nl zoekt een stagiair(e)!
16 mei Nieuwe lift in Plose: 10-persoons gondel van St. Andrä naar Kreuztal
15 mei Moet je je ski's waxen voor je ze opbergt of langere tijd niet gebruikt?