9 september 2010 door Inge in 'Nieuws''

Het wintersportseizoen is in aantocht en daarmee ook de befaamde seizoensopening in Ischgl. Dit maal is de eer vergeven aan de Amerikaanse indierockband Gossip om een rockende start te geven aan het nieuwe wintersportseizoen. Het ‘Top of the Mountain’ concert vindt plaats op zaterdag 27 november, waarbij zo’n 20.000 wintersporters en muziekliefhebbers verwacht worden. Het concert is gratis met een geldige 3-daagse skipas en begint om 18.00 uur. De liften in Ischgl gaan al een dag eerder open, op vrijdag 26 november.

Gossip

Gossip bestaat uit drie bandleden, namelijk de eigenzinnige zangeres Beth Ditto, gitarist Nathan Howdeshell en drummer Hannah Blilie. De band brak in 2006 internationaal door met hun album en single ‘Standing in the way of control’. In 2009 veroverde Gossip de Nederlandse hitlijsten met het nummer ‘Heavy Cross’ en dit jaar verzorgde de band een legendarisch optreden op Pinkpop. Tijdens dit optreden kregen zij, met hun op soul en disco gebaseerde garagerock, iedereen onvoorwaardelijk mee. Het optreden resulteerde in een wervelende show, waar na afloop lovend over werd gesproken. Mocht je ze dus gemist hebben op Pinkpop, dit is je kans om ze te live mee te maken. En uiteraard om je eerste sporen van dit seizoen te maken in de sneeuw.


Een impressie van het optreden van Gossip op Pinkpop 2010.

Ischgl

Ischgl is een moderne wintersportplaats en trekt ieder jaar vele bezoekers. Het skigebied beschikt over 215 pistekilometers en is zeer sneeuwzeker. Daarnaast kent Ischgl een bruisende après-ski scene. Ieder jaar opent en sluit Ischgl het wintersportseizoen met een spetterend optreden. Inmiddels heeft Ischgl al een indrukwekkende lijst van artiesten opgebouwd die tijdens een ‘Top of the Mountain’ concert hebben opgetreden. Eerder stonden onder meer Sting, Tina Turner, Enrique Iglesias, Pink! en Katy Perry op het podium. Afgelopen seizoen was het de beurt aan Alicia Keys om het seizoen af te sluiten, waar wij met het Snowplaza team bij aanwezig waren (lees hier het weblogbericht over dit optreden en ons bezoek). Dit jaar is het dus de eer aan Gossip om het seizoen te openen.

Erbij zijn

Wil je dit jaar bij de opening van het wintersportseizoen in Ischgl aanwezig zijn? Dat kan! Met het ‘Top of the mountain opening concert arrangement’ kun je het concert bijwonen en uiteraard je eerste bochten maken in de sneeuw. Het arrangement ziet er als volgt uit:

  • Data: van 25-28 november 2010
  • 3 overnachtingen in een categorie naar keuze
  • 3-daagse VIP liftpas voor Ischgl/Samnaun
  • Toegang tot het openingsconcert van Gossip op 27 november
  • Prijs per persoon inclusief ontbijt vanaf 183 euro
Voor meer informatie en boekingen www.ischgl.com

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!