7 september 2010 door Thijs in 'Algemeen''

Eindelijk de stap genomen om op wintersport te gaan? Houd dan de komende week het weblog van Snowplaza in de gaten. Wij vertellen je waar je op dient te letten tijdens de voorbereiding op je eerste wintersport. Want met alleen een paar ski’s ben je er natuurlijk nog lang niet. Vandaag een introductie over wat je de komende week kan verwachten.

Uitrusting

Wintersport is geen bal aan als je bibberend als een rietje op de piste staat. Kou moet je te allen tijde voorkomen! Essentieel daarbij is natuurlijk goede kleding. Met de juiste kleding, voor ieder weertype, heb je het nooit koud of juist te heet. Bij het aanschaffen van kleding zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Naast kleding heb je vanzelfsprekend ook ski's of een snowboard nodig. En kan je die dan beter kopen of huren? Morgen antwoord op deze vragen.

Voorbereiding

Wil je optimaal van je wintersport kunnen genieten dan is het wel zo verstandig om je in Nederland al een beetje voor te bereiden. Niemand vindt het immers leuk om straks een week lang alleen maar van de oefenweide af te komen. Er zijn tal van mogelijkheden om straks niet helemaal blanco op de piste te verschijnen. Kies bijvoorbeeld voor een les in een indoor sneeuwbaan, of op een zogeheten skiband. Lees donderdag meer over de ideale voorbereiding op jouw eerste wintersport.

Bestemmingen

Als beginner wil je niet direct in een gebied komen met alleen maar steile pistes. Aan een ruim aanbod van blauwe, glooiende hellingen heb je in je eerste weken al meer dan genoeg. En zo zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van je eerste wintersportbestemming. Een goede skischool, en misschien ook wel wat aanbod qua après ski. Dat hoort immers ook bij wintersport! Na een dag ploeteren heb je die ontspanning wel verdiend! Wij zetten vrijdag een aantal wintersportbestemmingen op een rij die ideaal zijn voor je eerste wintersport.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.