Skip to navigation Skip to main content

Snowplaza themaweken

1502 - Snowplaza themaweken (1)

Vergeet die zonnige stranden van Spanje, de overvolle campings aan de Cote d’Azur, het is tijd voor de wintersport! Daarom staat het weblog van Snowplaza de komende weken in het teken van verschillende thema’s die jouw wintersporthart sneller zullen laten kloppen. Beginners, snowboarders, bijzondere bestemmingen, alles komt aan bod.

Het begint te kriebelen

Voor de meeste mensen zit de zomervakantie er weer op, en dat betekent traditiegetrouw dat er weer over de wintersport nagedacht gaat worden. Bij Snowplaza heeft het wintersportvirus al toegeslagen. Bij het zien van een strakblauwe hemel, en een vers pak sneeuw op de Oostenrijkse webcams werd er toch wel even weggedroomd. Laat die winter maar komen! Om ook jou in de winterstemming te laten komen staat het weblog de komende weken in het teken van verschillende thema’s.

Beginners

Vanaf volgende week moeten de beginners het weblog in de gaten houden. Wij vertellen je waar je rekening mee moet houden bij het maken van je eerste afdaling. Wat voor spullen dien je aan te schaffen? En wat zijn geschikte wintersportbestemmingen voor beginners? Tal van vragen waar je volgende week antwoord op krijgt.

Après ski

Het begon als gezellig op een terrasje nagenieten van de wintersportdag, maar inmiddels is het een stijl van uitgaan en zelfs een muziekstijl. Après ski is een begrip geworden. Omdat Snowplaza ook niet vies is van een borreltje dompelen wij ons de tweede week onder in het winterse feestgedruis. Lees onder andere alles over de grootste après ski hits en de beste spots.

Met de kinderen op wintersport

Aan de kinderen wordt ook gedacht. Er zijn tal van bestemmingen en hotels waar er net iets extra’s voor de kids gedaan wordt. Een animatieprogramma, speelkamers, of bijvoorbeeld kinderopvang. En wat te denken als de kinderen hun eerste meters gaan maken op de ski’s? Dan zijn een Nederlands sprekende skileraar, en een ruime oefenweide wel zo handig.

Bijzondere bestemmingen

Ben jij die toeristische oorden wel eens een keer zat, en wil je af van de gebaande paden? Houdt Snowplaza dan goed in de gaten. Wij zetten een aantal bijzondere bestemmingen op een rij die net dat beetje extra hebben. Bijvoorbeeld de langste afdaling van…., of de mooiste natuur van…., of? We geven niet meteen alle geheimen prijs, deze bestemmingen moeten wel bijzonder blijven.

Heb jij geen kinderen, en ben je absoluut geen après-skiër? Niet getreurd, dit is slechts een inleiding van enkele themaweken. Er staan nog tal van meer themaweken op het programma waarbij er vast wel een keer iets voor jou bij zit. Met Snowplaza ga je goed voorbereid de winter in!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.