Skip to navigation Skip to main content

Snowboarder met passagier

Afgelopen maart zag ik op de piste in Belalp vanuit mijn ooghoek iets bijzonders. Tijd voor een achtervolging! Na nog een keertje goed kijken bleek dat ik het toch goed gezien had: 2 personen op één snowboard! En het zag er ook nog eens erg soepel en gecontroleerd uit. Ik was niet de enige die onder de indruk was, dit bijzondere koppel had veel bekijks in Belalp .

Kwestie van vertrouwen

Het Duitse snowboardkoppel reageerde enthousiast toen ik vroeg of ik een foto mocht nemen. "Nog een actiefoto? Prima!". Sinds een jaar stonden ze regelmatig samen op één board. Het was een leuke nieuwe uitdaging en wel zo gezellig. Gewoon een paar extra bindingen op een normaal board schroeven en gáán. Degene die achterop het board stond moest zich volledig overgeven aan de "stuurman"; goed vasthouden en meebewegen. Knap hoor! Zeker als je bedenkt dat het tweetal op een raceboard stond met hardboots.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.