27 juli 2010 door Inge in 'Nieuws''

Goed nieuws voor de wintersportliefhebbers die graag met het vliegtuig naar hun wintersportbestemming reizen: Transavia.com breidt het aantal wintersportvluchten vanuit Nederland flink uit. Zowel vanaf Schiphol als vanaf de regionale luchthavens Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport zullen meer vluchten naar de wintersportlanden worden uitgevoerd.

Flinke groei vliegvakanties wintersport

In 2 of 3 uur op plaats van bestemming? Dat klinkt wel wat beter in de oren dan in 10 - 12 uur, toch? Veel mensen zijn dat blijkbaar met mij eens, want het afgelopen jaar zijn veel meer wintersporters met het vliegtuig naar hun wintersportbestemming gereisd dan in voorgaande jaren. Het komende wintersportseizoen zal dat zelfs 25% meer zijn dan de afgelopen jaren. Naast dat het een stuk sneller is, heb je ook geen last van files en vinden veel mensen het, volgens Commercieel Directeur Willem Hondius, ook gemakkelijk en betaalbaar.

Forse uitbreiding

Per week zal Transavia.com deze winter maar liefst 33 keer vanaf Nederland naar Innsbruck en Salzburg vliegen. Nieuw zijn de routes Eindhoven-Salzburg en Amsterdam-Salzburg.Vanaf Innsbruck reis je gemakkelijk naar wintersportplaatsen als Sölden en Ischgl. Salzburg is de aanvlieghaven voor onder andere Zell am See en Flachau. Frankrijk is te bereiken via de luchthavens van Geneve en Grenoble. Vanaf deze vliegvelden kun je onder andere naar Les Trois Vallées en Les Deux Alpes. Via Geneve zijn ook de Zwitserse skigebieden goed bereikbaar. Daarnaast kun je een paar keer per week naar bestemmingen in Fins Lapland.

Boeken

Het wintersportseizoen wat betreft de vluchten loopt van 16 december 2010 tot 31 maart 2011. Je kunt je vlucht boeken via de website van Transavia of via het reisbureau.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!