2 juli 2010 door Gastredacteur in 'Algemeen''

Een kort voorstelrondje van mijn kant! Ik ben Suzanne Goossen en ben 26 jaar. Sinds 4 jaar word ik slechts nog aangesproken als Suzi (spreek uit: soesie). Hoe dat zo komt? Ik ben in Tirol, in het prachtige plaatsje Fiss gaan wonen! Suzanne met een Z is hier niet bekend. Tirolers hebben het niet zo met onbekende dingen, dus draaien ze het zo, zodat ze het wel kennen! Probleem opgelost, toch!

Opleiding tot Opperberggeit

Ik hoop jullie te mogen informeren en vooral ook infotainen over het leven als Nederlandse in Tirol! Na ongeveer 4 jaar hier rond te lopen, begin ik toch langzaam in een „berggeit“ te veranderen. Tenminste, dat is dan wat ik vaak van familie en vrienden uit Nederland te horen krijg! En dat terwijl ik toch gewoon mijn studie communicatiewetenschap in de tussentijd heb afgerond. Misschien komt het idee van de berggeit ook vanwege mijn opleiding tot „Bergwander-führer“. Ik ben momenteel aan het inpakken, omdat volgende week de laatste cursusweek begint. Hierna word ik dan waarschijnlijk tot „Opperberggeit“ benoemd! Doet me niks! De verhalen over volgende week krijgen jullie zeker nog te horen! Ik kijk er erg naar uit. Flink afzien, schitterende uitzichten, interessante theorie, noem maar op. Alles wat een berggeit nodig heeft!

Bergwanderführer in de sneeuw

Heel even terug naar afgelopen winter! Het eerste deel is in januari al afgesloten. Ik kan deze opleiding iedereen aanraden. Je hebt een beetje conditie nodig en natuurlijk een passie voor wandelen en bergen. Het is geweldig. Met een man of 30 zaten we een week lang boven op een berg, in het bos in een klooster. Het ontbijt werd opgediend door Pater Peter in een lang, zwart gewaad. Eerst deed hij in alle vroegte de mis en daarna ging hij het ontbijt klaar maken! Geen enkele mobiele telefoon met bereik. Kortom, compleet afgesloten van de wereld. Jij, het klooster en je sneeuwschoenen. Geen gondels, geen piste, geen drukte. Alleen maar bos, heerlijk wandelen en interessante gesprekken. Natuurlijk was er ´s avonds theorieles, maar ook dit was absoluut interessant.

Absolute rust in het bos

De pauzes hebben de meeste indruk op mij gemaakt. Een korte inleiding; ik kom zelf uit de buurt van Rotterdam, niet bepaald een rustige stad en woon nu in Fiss, waar het in de winter een gezellige drukte is, zullen we maar zeggen. Onze lunch tijdens deze opleiding konden we ´s morgens maken; een broodje met kaas bijvoorbeeld en een thermoskan met thee. ´s Middags zaten we gewoon ergens in het bos, op een boomstam of een steen, heerlijk in de zon ons broodje te eten. Er was geen restaurant of berghut in de buurt te bekennen. Dat noem ik nu genieten! Even een stapje terug; tijd voor jezelf, weer even op adem komen en daarnaast nog interessante dingen leren!

Nieuw hotel in Fiss. Geopend vanaf december 2010!

Normaal gesproken ben ik een behoorlijke drukteschopper hoor! Op dit moment ben ik bezig met de bouw van een nieuw hotel in Fiss! Vandaar dat ik deze opleiding heb gedaan, ik heb onwijs veel zin om met mijn eigen gasten, zowel in de winter als in de zomer, lekker de bergen in te gaan. En dan moet je dus goed opgeleid, geïnformeerd en volledig verzekerd zijn! Geïnteresseerd? De volgende keer meer over mijn nieuwe hotel! Maar dit wilde ik jullie alvast even met jullie delen!

Meer informatie over deze opleiding vinden jullie onder www.bergsportfuehrer-tirol.at.

Suzanne Goossen
Hotel Natürlich in Fiss, Tirol

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.