2 juni 2010 door Miranda in 'Nieuws''

Afgelopen vrijdagavond vonden de "Lotto Sport Awards" plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de sport centraal staat. Van de 3 uitgereikte prijzen gingen er maar liefst twee naar snowboarders! Nicolien Sauerbreij won de award voor het "Sportmoment van het jaar" en Dimi de Jong werd beloond met de "Young Talent Award". Mijn snowboard-hart ging weer even sneller kloppen, wat een mooie avond!

Young Talent Award voor Dimi de Jong

De 15-jarige freestyle snowboarder Dimi de Jong was samen met zwemster Sharon van Rouwendaal en motorcrosser Yeffrey Herlings genomineerd. Dimi wist dit jaar meerdere top 20 posities binnen de Worldcup te halen en was bijna de jongste Nederlandse deelnemer aan de Olympische Spelen. Hij miste net de kwalificatie voor de halfpipe in Vancouver door een flinke crash in Kreischberg tijdens de WB-wedstrijd. Wat mij betreft is hij een terechte winnaar van de award en ik verheug me nu al op het volgend winterseizoen; we gaan vast nog veel van Dimi horen.

Sportmoment van het jaar voor Nicolien

Voor mij persoonlijk was de gouden overwinning in Vancouver van Nicolien Sauerbreij al het sportmoment van het jaar, en dat vonden veel Nederlanders. Het "Sportmoment van het jaar" is een publieksprijs en Nicolien was enorm blij met de waardering van het publiek. Ze had nooit gedacht dat zoveel Nederlanders met haar mee zouden leven tijdens de Spelen.

Ik vond het super dat het snowboarden, toch een relatief onbekende sport in Nederland, twee keer in de prijzen viel tijdens de Lotto Sport Awards. Gefeliciteerd Nicolien en Dimi!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.