18 mei 2010 door Miranda in 'Nieuws''

Crisis of geen crisis, in het Zillertal wordt deze zomer flink geïnvesteerd in nieuwe liften. Voor een bedrag van maar liefst 32 miljoen euro worden 4 nieuwe gondelliften gebouwd. In Zell was het nog even onzeker of de bouw wel door kon gaan, aangezien daar één grondeigenaar "dwars" lag, maar dat is inmiddels opgelost.

Een record

Voor Tirol is het een absoluut record dat er in één skigebied in een zomer tegelijkertijd 4 nieuwe liften gebouwd worden. In Zell worden 2 gondels gebouwd, de Karspitzbahn I + II die samen 4,2 km lang zijn. Voor één grondeigenaar was heel wat overredingskracht nodig, maar de bouw is inmiddels begonnen. Het project verlengt de huidige Wiesenalmbahn en vervangt de oude Sportbahn.

Warm zitten in Gerlos

In Gerlos wordt de 4-persoons stoeltjeslift Falschbachbahn vervangen door een 8-persoons gondellift met stoelverwarming. Königsleiten krijgt de nieuwe Dorfbahn I + II, die de wintersporters tot een hoogte van 2.200 meter brengt tot bijna de top van de Königsleitenspitze.

Laat mij maar buiten zitten

Alle euro's die we jaarlijks uitgeven aan dure skipassen worden dus wel degelijk geïnvesteerd in verbeteringen van het liftenstelsel. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik toch liever in de frisse buitenlucht in een stoeltjeslift zit, ook al duurt dat een beetje langer. Liefst dan wel met zo'n overkapping voor als het echt slecht weer is ;-)...

De kleine foto van de gondel is een voorbeeld, dit is geen beeld van het Zillertal.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.