3 mei 2010 door Miranda in 'Nieuws''

Ischgl is beroemd en berucht als het gaat om après ski. De absolute hoogtepunten van het jaar zijn de seizoensopening- en afsluiting. Dit jaar sloot Alicia Keys het skiseizoen af en gaf bovenop de Idalp, op 2300 meter hoogte, een fantastisch “Top of the mountain” concert. Snowplaza was erbij!

Ischgl

's Ochtends nog even gesnowboard en daarna direct op weg naar de persconferentie.

De eerste vraag kwam van Snowplaza

Voor het concert begon gaf Alicia een personferentie. Snowplaza stond naast journalisten van kranten, radio en televisie te wachten op de binnenkomst van deze wereldster. Nadat de fotografen een paar minuten de tijd kregen hun foto’s te maken, was het tijd om vragen te stellen. Enthousiast staken wij onze hand omhoog en we kregen als eerste de kans om onze vraag te stellen! We hebben haar gevraagd hoe ze het vond om hoog in de bergen op te treden en of ze dit al eens eerder gedaan heeft.

Ischgl

Wat is ze leuk in het echt!

Eerste concert hoog in de bergen

Voor Alicia was het de tweede keer dat ze in Oostenrijk was en de eerste keer dat ze ging optreden op deze hoogte. Ze vertelde dat ze het heel bijzonder vond en enorm uitkeek naar het concert. Hoe haar stem zou gaan reageren op 2300 meter wist ze niet, maar ze zou er in ieder geval voor zorgen genoeg zuiver bergwater te drinken. Op de vraag hoe men haar piano de berg op hadden vervoerd had ze in eerste instantie geen antwoord; ze ging ervan uit dat dat wel goed zou komen. Later bleek dat de piano per pistebully naar boven is gebracht.

A lot of drunk people

Alicia was de avond voor het concert in Ischgl aangekomen, maar had niet veel tijd gehad om het dorp te verkennen. Wat haar opviel was dat er flink gefeest en gedronken werd en dat mensen het naar hun zin hadden. Alicia is zelf geen enthousiaste wintersporter. Ze heeft wel eens geskied, maar gaf aan dat haar niveau niet veel verder reikt dan de “Bunny-slope”. Ze zit liever in een knus berghutje met een warme chocolade.

Sex and the city

Alicia is een groot fan van Sex in the City. Op de vraag met wie van de karakters in de serie zij zichzelf zou kunnen vergelijken gaf ze, zoals op vele vragen, een grappig antwoord. “Ik heb van iedereen wel iets in me. Iedereen wil natuurlijk op Carrie lijken, maar we hebben allemaal ook wel wat van Charlotte en Miranda. En.... iedereen heeft ook een wel een beetje Samantha in zich, don’t lie!”

New York

Alicia is geboren en getogen in New York. Op de vraag wat er van haar geworden zou zijn als ze niet in the Big Apple geboren was, maar in een klein Oostenrjks dorpje, geeft ze aan dat het feit dat ze in New York is opgegroeid zeker heeft meegespeeld in haar succes. De mogelijkheden die ze heeft gehad in New York had ze waarschijnlijk niet gehad als ze was opgegroeid in de bergen in Oostenrijk. Maar ze was ongetwijfeld ook gaan zingen.

Op naar het concert

Na nog een aantal zinnige en onzinnige vragen van andere journalisten neemt Alicia afscheid van ons. Compleet onder de indruk van Alicia verlaten we het hotel. Wat is Alicia een schoonheid, spontaan en wat heeft ze een gevoel voor humor! Als we nog geen fan waren, dan zijn we het nu wel! Na deze onvergetelijke ervaring stappen we in de gondel richting Idalp om te gaan genieten van haar concert op deze bijzondere locatie.

Binnenkort kan je het verslag van het concert lezen op het weblog van Snowplaza, uiteraard met foto’s en filmmateriaal!

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door het Tourimusverband Ischgl en Hotel Solaria.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.