21 april 2010 door Miranda in 'Nieuws''

Net als in de film- en muziekwereld is er ook een jaarlijkse verkiezing van "het beste skigebied van de wereld". Op meerdere punten worden de skigebieden beoordeeld en de drie beste skigebieden van dit jaar zijn: Kaltenbach/Hochzillertal-Hochfügen, SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en Whistler Blackcomb.

De jochstube in Ellmau.

De criteria

„Skiresort Service International" bepaalt jaarlijks welk skigebied zich het beste skigebied van het jaar mag noemen. De gebieden worden op veel punten beoordeeld, waaronder: preparering van de pistes, pistevarieteit, sneeuwzekerheid, het liftaanbod, parkeermogelijkheden, vriendelijkheid van het liftpersoneel en natuurvriendelijkheid van het gebied. Kortom, je moet op veel punten goed scoren wil je er als skigebied vandoor gaan met deze felbegeerde titel! Dit jaar zijn er 3 skigebieden die een gemiddelde score van 4,7 (op een schaal van 5) hebben gescoord.

Kaltenbach/Hochzillertal-Hochfügen

Het Hochzillertal behoort tot één van de populairste wintersport-gebieden van Oostenrijk. Het Zillertal heeft zich als een van de eerste gebieden op het massa-wintersporttoerisme gestort. De bergen aan weerszijden van het dal zijn dan ook bezaaid met skiliften die naar talloze pisten gaan. Het plaatsje Kaltenbach dat in het Hochzillertal ligt is relatief goedkoop vergeleken met de wat meer prijzige dorpen Mayrhofen en Fügen.

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

De SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental wordt door de bewoners zelfbewust “het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk” genoemd. Met negen dorpen (Going, Ellmau, Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten, Kelchsau, Westendorf en Brixen im Thale), een kleine 280 kilometer aan pistes en ruim 90 skiliften, kan dat moeilijk worden betwist.

Whistler Blackcomb.

Whistler Blackcomb

Het skigebied Whistler Blackcomb ligt in British Colombia, Canada en telt 252 kilometer pistes en 33 skiliften. Het is een groot en uitdagend skigebied, dat ook geweldige mogelijkheden heeft voor offpiste skiën. Daarnaast is de sneeuwkwaliteit ongekend, de lichte "champagne-powder" is niet te vergelijken met de sneeuw die wij gewend zijn in Europa.

Ben je het eens met de uitslag?

Hoewel ik redelijk wat skigebieden heb bezocht, ben ik nog nooit in bovenstaande gebieden geweest. Mijn nummer één is nog steeds Lake Louise in Canada!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.