Skip to navigation Skip to main content

Wanneer boek jij je wintersport naar de Alpen?

1484 - Wanneer boek jij je wintersport naar de Alpen? (1)

Veel wintersporters, vooral degenen die in de krokus- of kerstvakantie gaan, boeken hun vakantie ver van tevoren. Sommigen leggen hun volgende wintersport al tijdens de vakantie, ter plaatse, vast en bespreken direct hetzelfde appartement of hotel voor het volgende jaar. Ook reisorganisaties spelen hierop in. Heb jij al geboekt?

Sneeuwbaleffect

Doordat veel wintersporters in dezelfde periode de sneeuw opzoeken is het van belang op tijd te boeken. Meestal nog voor de herfst begonnen is, heeft half wintersportend Nederland de reisgidsen al in huis. Soms is een accommodatie een bepaalde periode al een jaar van tevoren volgeboekt, dus gaan we nóg eerder boeken. Het sneeuwbaleffect dus.

Napret én voorpret als ik terugdenk aan deze mooi dag in Neustift...

Voorpret

Ik vind de voorpret van wintersport heerlijk. Weken voor vertrek de sneeuwberichten volgen, recensies lezen, wintersportwinkels bezoeken en alvast lekker wegdromen bij het idee aan verse sneeuw, mooie pistes en blauwe lucht. Mensen die vroeg boeken hebben hier dus een voordeel; een lange periode van voorpret!

Geen vroegboeker

Ondanks dat ik houd van de voorpret, ben ik over het algemeen geen 'vroegboeker'. Ik heb dan ook het geluk dat ik niet gebonden ben aan de kerst- of krokusvakantie. Mijn vriend besluit het liefst op basis van het weerbericht een dag van tevoren dát en waar we heen gaan op wintersport. Nu is dat in de praktijk natuurlijk niet zo handig, dus uiteindelijk bepalen we meestal globaal de periode en beslissen een paar weken voor de vakantie waar we heen gaan.

En jij?

Heb jij je vakantie voor het volgend winterseizoen al weer geboekt?

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.