22 januari 2018 door Gastredacteur in 'Algemeen''

Verliefd op een skileraar

Het gebeurt natuurlijk vaker: wintersporters die verliefd worden op de skileraar. Het rode lerarenpak, een gebruind hoofd en een snelle babbel, voor veel vrouwen een reden dat hun hart sneller gaat kloppen. Bij Iris ging het wat anders. Ze ontmoette hem niet tijdens de wintersport, maar het einde van het verhaal is hetzelfde: ze is verliefd op een skileraar en deze winter gaat ze hem regelmatig opzoeken. Ski-ervaring heeft Iris van Dijk niet heel veel, wat het avontuur alleen maar spannender maakt. Op Snowplaza deelt ze haar ervaringen. In dit eerste blog schrijft ze over de voorbereidingen van haar avontuur.

Opnieuw op de ski’s

Ik, als wintersportnoob, kan niet zoveel vertellen over gebergten, verschillende soorten ski’s en de beste après-ski-bestemmingen. Toen ik 4 en 5 jaar oud was heb ik een keertje geskied en zélfs nog skiles gehad van een ongelooflijk goede skileraar. Nu date ik er één en ga ik mijn eerste winter in het mooie Oostenrijk beleven. Wat een twist, maar wel een super leuke.

Mooie uitzichten in Oostenrijk

Ik ben onder de indruk van de mooie uitzichten

Alles is nieuw, ook skischoenen

Zelf kan ik je niet zoveel vertellen over Oostenrijk en de skigebieden. Ik ben lerende, maar ik kwam erachter als je denkt dat je eindelijk weet hoe alles zit, is het toch net weer een beetje anders. Het nummertje bij je skischoen staat voor flex, maar per schoen en merk kan het ook nog verschillen. Kun je je voorstellen dat ik op een gegeven moment maar gezegd heb tegen mijn vriend: ‘Als jij nou wat opties doorstuurt, kijk ik welke ik mooi vind?’. Voor mij was het heel logisch en nu heb ik toch echt wel de mooiste van heel het skigebied. Met het goede nummertje, uiteraard.

Wandelen in de sneeuw in Oostenrijk

Heerlijk wandelen in de sneeuw

Avontuurlijk in de sneeuw

Inmiddels ben ik het vliegtuig ingestapt, aangekomen op bestemming Mühlbach am Hochkönig en zal ik mijn belevingen vastleggen in de vorm van blogs. Misschien sluiten mijn indrukken aan bij verschillende percepties die je bij Oostenrijk zou kunnen hebben. Misschien gaat er wel een hele nieuwe wereld voor je open, omdat het voor mij ook heel anders zou kunnen zijn dan ik verwacht. Daten met een skileraar is sowieso een avontuur dat je niet van tevoren kunt voorspellen, dus ik kijk er alleen maar naar uit. Plus, wie mag nou twee keer op wintersport? Dat is sowieso een feest!

Ik voel de kou. Ik zie de sneeuw en de gebergtes. Morgen mag ik dan eindelijk skiën. Ik kijk ernaar uit.

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.