Skip to navigation Skip to main content

De voordelen van skiën in april

Voor het eerst sinds een aantal jaren breng ik het voorjaar weer door in Nederland. Wij Nederlanders zijn natuurlijk altijd met het weer bezig en zodra de zon zich maar een beetje laat zien, zitten we met z'n allen op het terras, en terecht! Maar april is ook een perfecte maand om in de bergen te vertoeven. Meer dan eens wordt je daar 'overvallen' door een flinke bak verse sneeuw, zo ook dit jaar.

30 cm verse sneeuw een paar jaar geleden op Koninginnedag in Madonna di Campiglio! En dit is geen uitzondering....

Verse sneeuw en zon

April doet wat ie wil en dat doet ie ook in de Alpen. Bijna ieder jaar krijgen de Alpen aan het einde van het seizoen nog een verse witte deken en zijn de sneeuwcondities nog erg goed. De afgelopen jaren waren de sneeuwcondities in Italië deze maand vaak beter dan rond de kerst! Verse sneeuw, aangename temperaturen en een zonnetje, heerlijk! Je moet natuurlijk wel de wat hogere skigebieden opzoeken.

Lege pistes en goede prijzen

Buiten de Paasdagen om is het over het algemeen lekker rustig op de pistes. Hierdoor is de kwaliteit van de pistes beter en zijn er geen wachtrijen bij de liften. In de hotels is het ook rustiger en om hun bezetting nog een beetje op peil te houden, hebben ze vaak aantrekkelijke kortingen of arrangementen.

's Ochtends in de sneeuw en 's middags op het water.

Combinatie van winter en zomervakantie

Door de hogere temperaturen in het dal heb je daar al echt een voorjaarsgevoel. Je kan je wintersportvakantie dus prima combineren met andere activiteiten, zoals wandelen of mountainbiken in het dal. Of heerlijk relaxen op een luie stoel. Vorig jaar heb ik voor het eerst de combinatie winter-watersport gemaakt. 's Ochtends skiën in en ' s='' middags='' catamaranzeilen='' op='' het='' gardameer.='' een='' erg='' leuke='' en='' bijzondere='' ervaring='' om='' één='' dag='' zowel='' je='' skipak='' als='' wetsuit='' aan='' te='' hebben='' plezier='' in='' de='' sneeuw='' én='' water.=''

en ' s='' middags='' catamaranzeilen='' op='' het='' gardameer.='' een='' erg='' leuke='' en='' bijzondere='' ervaring='' om='' één='' dag='' zowel='' je='' skipak='' als='' wetsuit='' aan='' te='' hebben='' plezier='' in='' de='' sneeuw='' én='' water.='' Ik heb voor deze maand (helaas) geen plannen om naar de sneeuw te gaan. En jij? Zoek je de sneeuw nog een keer op of heb je echt de zomer in je bol?

en ' s='' middags='' catamaranzeilen='' op='' het='' gardameer.='' een='' erg='' leuke='' en='' bijzondere='' ervaring='' om='' één='' dag='' zowel='' je='' skipak='' als='' wetsuit='' aan='' te='' hebben='' plezier='' in='' de='' sneeuw='' én='' water.=''
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.