22 januari 2018 door Nick in 'Skigebieden onder de loep''

De Tiroler Zugspitz Arena is al jaren een populair skigebied. Het skigebied is één van de makkelijkst bereikbare skigebieden in Oostenrijk vanuit Nederland en kent veel blauwe pistes. Het skigebied bestaat uit zeven kleine deelgebieden: Bergbahnen Berwang, Marienberg, Ehrwalder Alm, Grubigstein, Wetterstein en Zugspitze. Samen beschikken deze gebiedjes over 137 kilometer aan pistes. Skiën in het familievriendelijke Berwang of op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze; in de Tiroler Zugspitz Arena is het allemaal mogelijk! Wij hebben de fijnste pistes van dit skigebied geselecteerd. Staat jouw favoriet er ook tussen?

#1. Piste nummer 13 in Berwang (rood)

Wanneer je met de lange Thanellerkarlift omhoog gaat, liggen er drie prachtige rode pistes voor je klaar. Je hebt keuze uit 13 (Netzhang), 13a (Brunnental) en 13b (Hüttenhang). Alle drie zijn het rustige pistes omdat ze achterin het skigebied liggen en niet met de snelste lift bereikbaar zijn. Uiteindelijk heb je de keuze om drie verschillende kanten op te skiën: de blauwe nummer 16 volgen voor de Panoramabahn Rastkopf, de blauwe nummer 12 volgen om terug te komen bij de Thanellerkarlift, zodat je de fijne rode pistes opnieuw kunt skiën, of de blauwe piste nummer 11 die je terug naar Berwang brengt.

#2. Almkopf in Berwang (rode/blauwe nummer 2)

Vanaf de Hochalm start de Almkopfpiste. Deze afdaling is 3,6 kilometer lang en brengt je terug naar het dalstation van de Almkopfbahn. Het grootste deel van deze piste is rood, maar wanneer je bijna terug in het dal bent, wordt de piste blauw. Deze afdaling is voor ieder type skiër toegankelijk, aangezien je ook nog eerder linksaf kunt slaan voor de blauwe piste nummer 1. Deze piste is eenvoudiger dan de rode, maar je komt wel op hetzelfde eindpunt uit.

#3. Standardabfahrt in Grubigstein (rode nummer 5)

Wanneer je de Standardabfahrt skiet bevind je je in een bosrijke omgeving. Het is zonder enige twijfel de mooiste afdaling van Grubigstein. Daarnaast is het ook de langste afdaling. Je kunt de tocht starten vanaf twee punten: het bergstation van de Grubig II lift of die van de Gamsjet. De piste loopt helemaal door tot het dal van Lermoos. Onderweg kun je eventueel nog een stukje zwart pakken. Mocht je de tocht te moeilijk vinden? Halverwege kun je van rood naar blauw switchen en toch op hetzelfde punt uitkomen.

#4. Jägerhütte op de Ehrwalder Alm (rode nummer 4)

De Ehrwalder Alm is het ideale beginnersgebied in de Tiroler Zugspitz Arena. De pistes zijn hier voornamelijk blauw, zo kan de beginnende wintersporter al vlot op eigen houtje beneden komen. De Jägerhütte is een afdaling van 2,3 kilometer lang die vanaf piste nummer 5 en 6 bereikbaar is. Hoewel deze piste rood is, valt hij niet écht moeilijk te noemen. De piste is namelijk erg breed en heeft weinig steile stukken. Wanneer je de Jägerhütte hebt afgedaald kom je bij het dalstation van de 6-persoons stoeltjeslift Ganghofer Blitz, die je weer boven brengt. Je kunt er ook voor kiezen om naast de lift te gaan pauzeren bij de Ganghoferhütte.

#5. Super G op de Zugspitzplatte (rode nummer 6)

In het skigebied van de Tiroler Zugspitz Arena kun je ook op een gletsjer skiën: de Zugspitze. Je vindt hier 20 kilometer aan pistes en één echte aanrader is de Super G. De piste start bij het bergstation van de Brunntal sleeplift en eindigt bij het dalstation van de Wetterwandeckbaan stoeltjeslift. Het is een erg fijne piste omdat je alle ruimte hebt. Op de Zugspitze ski je eigenlijk in Duitsland, maar net buiten Ehrwald gaat de Tiroler Zugspitzbahn naar boven. Ook vanuit Duitsland is de Zugspitze bereikbaar. In Garmisch-Partenkirchen vertrekt een gondel die je naar de 2962 meter hoge bergtop brengt.

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen