31 maart 2010 door Inge in 'Nieuws''

We zijn er (waarschijnlijk) allemaal getuige van geweest; het binnenhalen van de 100ste Olympische medaille voor Nederland, door niemand minder dan Nicolien Sauerbreij. Op vrijdag 26 februari schreef zij historie door op de Olympische parallelreuzenslalom te winnen. En dat moet gevierd worden!

Vrijdag 2 april in SnowWorld Zoetermeer

Na de huldigingen in het Holland Heineken House en in Haarlem, zorgt de Nederlandse SkiVereniging ervoor dat Nicolien Sauerbreij nog één keer in de schijnwerpers komt te staan. Het grote huldigingsfeest vindt aanstaande vrijdag 2 april (goede vrijdag) plaats in SnowWorld Zoetermeer. Wintersportliefhebbers in Nederland, waaronder jullie als Snowplaza bezoekers, krijgen de mogelijkheid om Nicolien te feliciteren met het behalen van de gouden medaille op de Olympische Spelen en haar eindoverwinning in het Wereldbeker klassement.

Huldigingsfeest

De huldiging begint om 13.00 uur en duurt tot 14.30 uur. Tijdens de huldiging krijgt het publiek de mogelijkheid om Nicolien persoonlijk te feliciteren, zijn er beelden van haar wedstrijd te zien en zal het geheel muzikaal worden omlijst. De middag wordt gepresenteerd door Humberto Tan. Volgens dagblad Sp!ts zullen ook Roel van Velzen, Viggo Waas en Peter Heerschop aanwezig zijn.

Inschrijven

In totaal is er plaats voor 1500 gasten. Voor de leden van de Nederlandse Ski Vereniging en relaties van SnowWorld zijn er 1000 plaatsen gereserveerd. De overige 500 plaatsen zijn beschikbaar voor geïnteresseerden, die nog geen ‘relatie’ met SnowWorld of de Nederlandse Skivereniging hebben. Er wordt een grote toeloop verwacht, daarom dien je je op de website van de Nederlandse Skivereniging (www.wintersport.nl) in te schrijven.

Snowboardclinic

Onder alle inschrijvingen worden vijf snowboardclinics onder leiding van Nicolien Sauerbreij verloot. Deze clinic vindt plaats na afloop van de huldiging. Daarnaast biedt SnowWorld alle gasten van de huldiging een speciaal arrangement aan: op vertoon van je toegangsbewijs krijg je twee uur toegang tot de piste inclusief materiaalhuur en een pastamaaltijd voor slechts €24,50.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!