Skip to navigation Skip to main content

48 uur in Galtür

1470 - 48 uur in Galtür (1)

Na 48 uur in Ischgl gingen we op dag 3 van onze roadtrip door de Alpen richting Galtür . We lieten het bruisende Ischgl achter ons en reden 10 kilometer verder het Paznauntal in naar het kleine en rustige dorpje Galtür. Heeft dit dorp dat eigenlijk bekend staat als een familiedorp ons, een stel zonder kids, ook wat te bieden?

Indrukwekkend

Eenmaal aangekomen in Galtür waren we direct onder de indruk van de prachtige omgeving. Het kleine dorpje ligt aan het eind van het dal en wordt aan alle kanten omgeven door indrukwekkende bergtoppen. Op de steile hellingen staan veel lawinehekken en er staan een flink aantal grote dikke muren om het dorp te beschermen na de vreselijke lawineramp van 11 jaar geleden. We overnachten in Apart Garni Sonne, een nieuw huis met plek voor 10 gasten. We voelden ons al snel thuis in de comfortabele grote kamer bij de gastvriendelijke familie Kurz.

Heerlijk Tiroolse specialiteiten

Op onze eerste avond in Galtür hebben we een lekker restaurantje ontdekt; de Tiroler Stube op het pleintje tegenover de VVV. Het is een kleine stube, typisch Oostenrijks ingericht met donker hout en de gordijnen gaan er 's avonds dicht. Op de menukaart staan heerlijke Tiroolse specialiteiten die bereid zijn met verse ingrediënten uit de omgeving, en dat proef je! Het is er iedere avond vol, waardoor je regelmatig bij andere gasten aan de tafel moet schuiven, maar niemand vindt dat een probleem. Uiteindelijk hebben we er 3 avonden heerlijk gegeten, een aanrader!

Veel verse sneeuw

De eerste 24 uur van ons verblijf in Galtür sneeuwde het flink, dus we hadden geen gebrek aan verse poeder. De eerste dag was het zicht slecht maar de lol was er niet minder om. De zwarte piste "Birkhahnabfahrt" was niet zo steil en 's ochtends nog niet geprepareerd, dus bood voldoende "poederpret". Nadat we een aantal keer heerlijk naar beneden waren geboard zagen we helaas de pistebully's aankomen. De rest van de dag was het zoeken naar de pistebordjes, en mede door de sterke wind sloten we onze wintersportdag iets eerder af dan normaal.

Skiroute 2 is ook voor minder ervaren freeriders goed te doen.

Dag 2: blauwe lucht

Op onze tweede dag in Galtür was de lucht strakblauw en de sneeuw nog steeds supervers. Nu konden we het skigebied van Galtür eens goed bekijken! We ontdekten dat er een fantastisch stuwmeer in het gebied ligt dat we de vorige dag door de mist niet eens gezien hadden. Galtür biedt geweldige mogelijkheden om te freeriden rondom de "Breitspitzbahn" en op de diverse skiroutes. Het is dus niet alleen een skigebied voor families; wij hebben ons hier prima vermaakt. 's Middags om half vier zijn we moe maar voldaan in de auto gestapt richting Zwitserland. In Zwitserland wilden we gaan snowkiten op de Simplonpas (voor de allereerste keer...) en skiën in Belalp.......wordt vervolgd.......

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.