27 maart 2010 door Miranda in 'Reisverslagen''

Na

Indrukwekkend

Eenmaal aangekomen in Apart Garni Sonne, een nieuw huis met plek voor 10 gasten. We voelden ons al snel thuis in de comfortabele grote kamer bij de gastvriendelijke familie Kurz.

Heerlijk Tiroolse specialiteiten

Op onze eerste avond in

Veel verse sneeuw

De eerste 24 uur van ons verblijf in Galtür sneeuwde het flink, dus we hadden geen gebrek aan verse poeder. De eerste dag was het zicht slecht maar de lol was er niet minder om. De zwarte piste "Birkhahnabfahrt" was niet zo steil en 's ochtends nog niet geprepareerd, dus bood voldoende "poederpret". Nadat we een aantal keer heerlijk naar beneden waren geboard zagen we helaas de pistebully's aankomen. De rest van de dag was het zoeken naar de pistebordjes, en mede door de sterke wind sloten we onze wintersportdag iets eerder af dan normaal.

Dag 2: blauwe lucht

Op onze tweede dag in Galtür was de lucht strakblauw en de sneeuw nog steeds supervers. Nu konden we het skigebied van Galtür eens goed bekijken! We ontdekten dat er een fantastisch stuwmeer in het gebied ligt dat we de vorige dag door de mist niet eens gezien hadden. Galtür biedt geweldige mogelijkheden om te freeriden rondom de "Breitspitzbahn" en op de diverse skiroutes. Het is dus niet alleen een skigebied voor families; wij hebben ons hier prima vermaakt. 's Middags om half vier zijn we moe maar voldaan in de auto gestapt richting Zwitserland. In Zwitserland wilden we gaan snowkiten op de Simplonpas (voor de allereerste keer...) en skiën in Belalp.......wordt vervolgd.......

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen