11 maart 2010 door Coen in 'Stellingen''

De stelling van deze week is eigenlijk meer een peiling. Er zijn namelijk twee soorten wintersporters en ik wil wel eens weten tot welke soort de Snowplazabezoeker zich rekent. Is dat de mooiweerskiër, die een beetje kleverige sneeuw graag op de koop toe neemt, zolang de zon maar schijnt; of is dat de onverschrokken fanatiekeling die liefst alle elementen ‘head-on’ trotseert?

Hoewel ik het niet snel koud heb en ik de zon met mijn helm en skibril hooguit de kans geef wat vreemde splintertjes bruin op mijn gezicht achter te laten, reken ik mezelf zonder enige terughoudendheid tot categorie 1: de mooiweerskiër. Papperige sneeuw, hier en daar een plukje gras of een verdwaald kiezeltje, een rode neus en twee grote witte clownsogen, ik incasseer het lachend. Ik was niet altijd zo’n lafaard, maar het kunnen onderscheiden van elke oneffenheid is onmiskenbaar gestegen op mijn prioriteitenlijst.

Toch moeten er ook types zijn die juist excelleren op die barre dagen waarop normale stervelingen het hotel niet uit gaan. Zogeheten diehards en fanatiekelingen, die smullen van de verlaten pistes waar de sneeuw tot aan de enkels reikt en de wind vrij spel heeft.

Ooit was ook ik zo iemand. Nooit onderbouwd met een vlekkeloze techniek, maar altijd bereid om stukjes piste door de bosjes af te snijden en juist langer door te skiën op die dagen waarop iedereen er iets eerder mee ophield. Misschien dat ik toen de heilzame werking van een Großes Bier en een kaartspelletje nog niet op waarde schatte. Of misschien hebben al die heerlijke skivakanties me verwend gemaakt.

Ik weet niet wat het is, maar ik ski toch echt het liefst op zonne-energie. Hoe zit dat bij jullie?

door Coen op 12 maart

Haha, thanks Inge! Ik pak ook elke kans wel met beide handen aan trouwens hoor Miranda, daar geef ik je dus groot gelijk in. Ik denk dat mijn sterke voorkeur voor een lekker zonnetje vooral een technische grondslag heeft. Met slecht zich wordt het al snel 'werk', en dat mijdt ik altijd het liefst op vakantie.. De kunst is waarschijnlijk om daar juist de uitdaging in te zien. Zoals Ramon bijvoorbeeld..door Klaas op 13 maart

Geef mij maar de zon en een lekker glas bier ipv mist en warme choco!door Koos op 15 maart

Mooi zonnig weer met weinig wind of lichte sneeuwval, zonder dat het zichtbelemmerendwordt dus! Het moet wel minstens onder nul zijn. Toen ik vorig jaar op de hoogste top bij Lermoos stond en het begont te dreigen, stevig te waaien en het gerommel van de donder werd hoorbaar, dacht ik: nu wil ik toch wel een vriendelijk zonnetje erbij hebben! Toch maar rap naar beneden gegaan voordat ik weggeblazen werd! Zon of lichte sneeuw heeft dus ook mijn voorkeur!Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen