Skip to navigation Skip to main content

Recept: Zwiebelrostbraten

1457 - Recept: Zwiebelrostbraten (1)

Na een ochtend of dag flink skiën gaan Zwiebelrostbraten er bij mij altijd wel in. Heerlijk met spätzle of gebakken aardappeltjes. Volgens de Duitsers is het van oorsprong een Duits recept uit Schwaben, maar de Oostenrijkers spreken dit tegen; zwiebelrostbraten zijn Oostenrijks! Ach, wat maakt het eigenlijk uit Duits of Oostenrijks? Het smaakt heerlijk, en daarom hierbij het recept om lekker in de wintersportstemming te komen of te blijven!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 runderschnitzels met een randje vet (ca. 180gram per stuk)
  • 600 gram uien
  • 125 ml braadvocht
  • 250 ml runderbouillon (zelf getrokken of een blokje)
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • bloem
  • (olijf)olie

Bereiding:

Meng wat bloem met een snuifje paprikapoeder op een bord. Snijd de uien in kleine ringen en haal ze door het mengsel. Schud de uien af en bak ze in olijfolie mooi goudbruin. Haal de uien uit de olie, laat ze goed uitlekken en houd ze warm. Sla het vlees een beetje plat en snijd de vetrandjes hier en daar in. Bak de schnitsels, in olie, op middelhoog vuur aan beide zijden. Het vlees mag best nog een beetje rood zijn. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Giet de bouillon in de pan waarin je het vlees hebt gebakken en voeg 2/3 van de uienringen toe. Even goed laten doorkoken. Leg het vlees op een bord, giet de jus erover en de rest van de gebakken uien. Serveer er salade, (gebakken) aardappels of spätzle bij.

Eet smakelijk!

Andere wintersportrecepten op snowplaza:

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.