8 maart 2010 door Peter in 'Reisverslagen''

Hoe kun je een skigebied beter leren kennen dan door een ski-safari te maken? Eerste vereiste is dan natuurlijk dat je in een regio zit waar de bergen met elkaar verbonden zijn door ski-liften en afdalingen. Het gevaar is dat je in een uithoek terechtkomt en te weinig tijd om helemaal terug te keren op het beginpunt. Simpelweg omdat je dan de laatste lift hebt gemist.

Prachtige piste bij Westendorf.

Verkeerde afslag

Dat laatste overkwam ons bijna in de

KI West: milde temperaturen en veel zon.

Ook voor gezinnen met kinderen

Achteraf kwam het allemaal precies goed, want de laatste lift naar de Brandstadl draaide wat langer door, omdat er een grote activiteit was met honderden skiërs uit Tirol. Het was in ieder geval een prachtige ervaring, vooral omdat de zon de hele dag scheen en de temperatuur bijzonder mild was voor de tijd van het jaar. Een skisafari is, zo werd ons heel duidelijk, ook weggelegd voor gezinnen met kinderen die redelijk kunnen skiën, mits ze niet te jong zijn en het om die reden niet vol kunnen houden. Je ziet op zo'n tocht veel van het gebied en moet af en toe de kaart er even bijpakken om te controleren of de juiste route wel wordt gekozen. Het gebied rond de Wilder Kaiser leent zich bijzonder goed voor een dagje op safari en zorgt aan het einde van de dag voor een meer dan voldaan gevoel.

Meer informatie over

Terug naar boven ▲

Bergen hebben een bijzondere aantrekkingskracht op Peter. In de winter staat hij graag op de ski’s of is onderweg op sneeuwschoenen. Hij gaat het liefst steeds naar andere bestemmingen en is altijd op zoek naar de speciale plekjes.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt