5 maart 2010 door Peter in 'Reisverslagen''

Ik heb een hekel aan files. Wie niet eigenlijk, maar toch gaan veel mensen eenmaal of zelfs tweemaal per jaar vrijwillig in een file staan. In de zomer, maar vooral in de voorjaarsvakantie op weg naar de wintersport. De mensen willen in die ene week het onderste uit de kan halen. Dus vertrek vrijdag direct als de kinderen uit school zijn of zelfs al eerder. De kinderen worden dan moedwillig van school gehouden, hetgeen een boete van minstens 120 euro op kan leveren. Met die boete staan die mensen dan ook nog eens in de file bij München of al eerder bij Kassel, Nürnberg of Stuttgart.

Overnachting

Ik ga voor mijn plezier en ontspanning op wintersport, wil ook veel skiën, maar vraag niet het uiterste van mezelf en mijn gezin. We rijden nooit in één keer heen en plannen dus altijd een overnachting in een hotel. Vorig jaar in Fulda, nu in Nürnberg. We zijn dit jaar zaterdag om half twaalf in de ochtend weggereden van huis, hebben riant gerust onderweg en waren voor zeven uur in hotel Mercure in Erlangen, de universiteitsstad vlak boven Nürnberg. Géén file, een beetje sneeuw en het enige oponthoud was van Osnabrück naar Bielefeld, waar ze nog met een nieuwe vierbaansweg bezig zijn. Gereed in 2010, volgens plan tenminste.

Weining vrachtverkeer op zondag.

Laatste stuk op zondag

Voor de zondag stond daarom, op weg naar

Tactiek: terugreis op zondag

Deze tactiek is me best bevallen en mag wat mij betreft een volgende keer weer toegepast worden. O ja, we rijden altijd terug op zondag. Vorig jaar ook in één streep zonder files, maar ook zonder hotel. Want ook na zes dagen skiën wil je toch graag weer naar huis, het liefst zo snel mogelijk. Hoe mooi de week in de bergen ook was.

Bergen hebben een bijzondere aantrekkingskracht op Peter. In de winter staat hij graag op de ski’s of is onderweg op sneeuwschoenen. Hij gaat het liefst steeds naar andere bestemmingen en is altijd op zoek naar de speciale plekjes.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen