27 februari 2010 door Inge in 'Nieuws''

Na twee mislukte Olympische Spelen is het haar nu wel gelukt, Nicolien Sauerbreij pakte gisteravond (Nederlandse tijd) de gouden medaille bij het snowboarden op de parallel reuzenslalom. Drie keer is scheepsrecht!

Sauerbreij in actie op de parallel reuzenslalom.

Kwalificaties

Helaas zond de NOS de parallelslalom niet live uit, maar was het wel te zien op één van de livekanalen op de website van de NOS. Zo kon ik het snowboarden en 'onze Nicolien' toch volgen. De eerste run tijdens de kwalificatie bezorgde Nicolien de vierde plaats. Na de tweede run stond ze tweede en was ze dus geplaatst voor de finaleronde van de parallel reuzenslalom. Zoals de omroeper tijdens de wedstrijd het mooi noemde 'High qualifier Nicolien Sauerbreij'.

Spannend!

En toen begon de finaleronde om 21.15 uur Nederlandse tijd. Ze kwam de achtste finales door, waarbij ze geholpen werd door een val van haar tegenstandster Laböck. Daarna volgden de kwartfinales. Ook daar ging haar tegenstandster, Riegler, onderuit in de eerste run. Daarna kon Sauerbreij het rustig afmaken. De spanning steeg, de halve finales waren bereikt. Hierin moest Sauerbreij het opnemen tegen de Duitse Selina Jörg. Na de eerste run keek Sauerbreij tegen een achterstand aan. In de tweede run maakte Jörg echter een fout, waardoor ze ten val kwam en Sauerbreij zich plaatste voor de finale. In ieder geval een medaille voor Sauerbreij, maar wat zou het mooi zijn als dit de gouden zou worden... In de finale nam Sauerbreij het op tegen Jekaterina Iljoechina. Na de eerste run had ze een minieme achterstand van 0.02 seconde. Alle kansen dus nog op het gouden eremetaal! De tweede run, de spanning gierde inmiddels door mijn lijf, schoot Sauerbreij uit de startblokken. Haar tegenstandster maakte een kleine fout, waardoor Sauerbreij een gat kon slaan. Iljoechina knokte zich terug, maar kon Sauerbreij niet meer inhalen. GOUD VOOR SAUERBREIJ!

Veel valpartijen tijdens de parallel reuzenslalom.

Valpartijen

Wat veel valpartijen! In eerste instantie leek de rode baan de schuldige, maar later gingen ook veel deelneemsters onderuit in de blauwe baan. Het was dan ook ontzettend slecht weer (regen!), het zicht was ontzettend slecht (mist) en de baan was van slechte kwaliteit. Nicolien bleef echter als één van de weinige staan tijdens alle runs, waardoor zij zich uiteindelijk de Olympisch Kampioen mocht noemen. Gefeliciteerd Nicolien!

Hebben jullie het gezien?

Hebben jullie ook gekeken? Jeetje, wat was het spannend! Ontzettend gaaf dat ze nu de gouden medaille heeft gewonnen op de Olympische Spelen, na al die tegenslagen in vorige jaren! Heb je het gemist, of wil je heel graag nog een keer genieten van Nicolien? Bekijk dan dit filmpje met de finalerun van Nicolien Sauerbreij.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!