28 februari 2010 door Inge in 'Algemeen''

Helaas, de voorjaarsvakantie is weer voorbij! Morgen zitten alle kinderen weer in de schoolbanken. Afgelopen twee weken zijn veel families richting de Alpen afgereisd voor hun wintersportvakantie, waaronder veel van de Snowplaza bezoekers. Hoe was jullie vakantie?

De reis

Recordaantallen wat betreft lezers op ons weblog. De inpaklijst, informatie over het reizen met de auto en kinderen en het artikel over de voorjaarsvakantie. Allemaal werden ze ontzettend goed gelezen. Eén artikel spande echter de kroon wat betreft lezersaantallen: het bericht over de verkeersdrukte rond de krokusvakantie. Er werd namelijk nogal veel drukte voorspeld op de wegen richting de wintersport. Hoe is jullie reis verlopen? Zijn jullie nog extra vroeg, extra laat of op een andere dag vertrokken?

De bestemming

Waar ging jullie reis naar toe? Velen onder ons zijn hoogstwaarschijnlijk richting Oostenrijk vertrokken, aangezien dat het populairste wintersportland is onder de Nederlanders. We kregen echter ook reacties van bezoekers die naar Frankrijk, Italië en Duitsland gingen. Waar zijn jullie geweest en hoe was het?

De condities

De omstandigheden werden door onze Alpenweerman Koos omschreven als: niet ideaal. Er is sneeuw en regen gevallen en het is warm, zonnig en bewolkt geweest. Eigenlijk van alles wat. Waarschijnlijk hebben jullie de dikke truien niet nodig gehad door het warme weer. Hopelijk heeft dit warme weer de sneeuwlaag niet al te veel aangetast. Hoe waren de sneeuwcondities bij jullie? Hebben jullie nog wel lekker kunnen skiën / snowboarden / langlaufen / wandelen?

Olympische spelen

De afgelopen twee weken, tijdens de voorjaarsvakantie, vonden de Olympische Spelen plaats. We hebben onder andere Sven Kramer, Ireen Wüst, Mark Tuitert en Nicolien Sauerbreij een gouden medaille zien winnen bij het schaatsen. Ook hebben we met z'n allen veel andere wintersporten gevolgd, zoals het alpine skiën, snowboarden en het freestyle skiën. Hebben jullie daar nog iets van mee gekregen? Met z'n allen Sven aangemoedigd in de apres-skibar? Mochten jullie veel gemist hebben, blader dan even door het Snowplaza weblog naar de artikelen met updates over de Olympische Spelen.

Volgend jaar weer?

Nu natuurlijk de vraag: hoe was het? Volgend jaar weer in de voorjaarsvakantie op wintersport? Of toch maar in een rustigere periode? Het is in ieder geval iets om weer naar uit te kijken...

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!