28 februari 2010 door Inge in 'Algemeen''

Helaas, de voorjaarsvakantie is weer voorbij! Morgen zitten alle kinderen weer in de schoolbanken. Afgelopen twee weken zijn veel families richting de Alpen afgereisd voor hun wintersportvakantie, waaronder veel van de Snowplaza bezoekers. Hoe was jullie vakantie?

De reis

Recordaantallen wat betreft lezers op ons weblog. De inpaklijst, informatie over het reizen met de auto en kinderen en het artikel over de voorjaarsvakantie. Allemaal werden ze ontzettend goed gelezen. Eén artikel spande echter de kroon wat betreft lezersaantallen: het bericht over de verkeersdrukte rond de krokusvakantie. Er werd namelijk nogal veel drukte voorspeld op de wegen richting de wintersport. Hoe is jullie reis verlopen? Zijn jullie nog extra vroeg, extra laat of op een andere dag vertrokken?

De bestemming

Waar ging jullie reis naar toe? Velen onder ons zijn hoogstwaarschijnlijk richting Oostenrijk vertrokken, aangezien dat het populairste wintersportland is onder de Nederlanders. We kregen echter ook reacties van bezoekers die naar Frankrijk, Italië en Duitsland gingen. Waar zijn jullie geweest en hoe was het?

De condities

De omstandigheden werden door onze Alpenweerman Koos omschreven als: niet ideaal. Er is sneeuw en regen gevallen en het is warm, zonnig en bewolkt geweest. Eigenlijk van alles wat. Waarschijnlijk hebben jullie de dikke truien niet nodig gehad door het warme weer. Hopelijk heeft dit warme weer de sneeuwlaag niet al te veel aangetast. Hoe waren de sneeuwcondities bij jullie? Hebben jullie nog wel lekker kunnen skiën / snowboarden / langlaufen / wandelen?

Olympische spelen

De afgelopen twee weken, tijdens de voorjaarsvakantie, vonden de Olympische Spelen plaats. We hebben onder andere Sven Kramer, Ireen Wüst, Mark Tuitert en Nicolien Sauerbreij een gouden medaille zien winnen bij het schaatsen. Ook hebben we met z'n allen veel andere wintersporten gevolgd, zoals het alpine skiën, snowboarden en het freestyle skiën. Hebben jullie daar nog iets van mee gekregen? Met z'n allen Sven aangemoedigd in de apres-skibar? Mochten jullie veel gemist hebben, blader dan even door het Snowplaza weblog naar de artikelen met updates over de Olympische Spelen.

Volgend jaar weer?

Nu natuurlijk de vraag: hoe was het? Volgend jaar weer in de voorjaarsvakantie op wintersport? Of toch maar in een rustigere periode? Het is in ieder geval iets om weer naar uit te kijken...

door Jilmath op 1 maart

Inderdaad goed het advies bekeken op snowplaza en vrijdagnacht besloten om om 3 uur te vertrekken. Niet gekozen om via Kassel te rijden omdat, volgens mijn echtgenoot, niemand dat doet. Voor ons is dat overigens niet om. Navi genegeerd met filemelding bij Beek en ja hoor daar stonden we dan een uur in de file bij Beek ergens vanwege wegwerkzaamheden. Blijkbaar had iedereen de navi genegegeerd want iedereen stond daar druk zijn Tom Tom te bewerken. Op radio was overigens ook geen filemelding geweest. Verder een heel voorspoedige reis tot einde rondweg oost Munchen. Vanaf daar geen alternatief genomen maar in de file gestaan totaan Scheffau ongeveer 12 uur gedaan over de heenreis. Vakantieweer was zeer zonnig maar dat had wel negatieve gevolgen voor de sneeuwkwaliteit met als gevolg een verrekte kruisband op donderdag. Verder super leuk ook voor de kinderen. Terugreis vertrokken op zaterdagochtend om 4 uur en in 8 uurtjes incl. stops naar huis gereden. Helemaal perfect.door op 3 maart

Met de kinderen naar Ellmau geweest. Het was wel iets te warm maar we hebben ons prima vermaakt. Het is een prima skigebied met de nodige afwisseling. We komen hier zeker weer terug volgend jaar!door anoniem op 3 maart

Hoi met z'n 4 zaterdag morgen om half 6 vertrokken en om half5 waren we in Kirchberg perfecte reis gehad met weinig file. heerlijke ski week gehad alleen jammer dat het vrijdag regende hierdoor niet meer aan het skien geweest. In kirchberg hadden we eerst een vreselijk app. maar via de vvv een nieuwe gezocht we belanden van de hel in de hemel perfect app. zeker een aanrader. (app. ALPENFLORA) terug reis zeer voorspoedig weer. half6 vertrokken en om half 5 weer thuis. heerlijke en gezellige vakantie gehad. en de pap sneeuw van de middag ach wat zou dat ff hard werken is ook lekker zonnetje erbij wie doet je wat.Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen