Skip to navigation Skip to main content

Vanuit de sneeuw: voorjaarswintersport in Skiwelt Wilder Kaiser Brixental

1444 - Vanuit de sneeuw: voorjaarswintersport in Skiwelt Wilder Kaiser Brixental (1)

Bij wintersport horen een wollen muts, een dikke sjaal, drie extra lagen kleding en een ski-bril tegen de sneeuw. Hier in de Skiwelt Wilder Kaiser Brixental heb je dit allemaal niet nodig in de voorjaarsvakantie, want buiten is het in het dal dik over de tien graden en kun je in een t-shirtje op het balkon van het appartement zitten. De sneeuw smelt onder je voeten weg en zorgt voor een lange stroom dooiwater.

Zonnige omstandigheden

Dat is skiën in Ellmau en omgeving in 2010 en dat heeft vooral te maken met de föhn die door de bergen waait, een warme zuidenwind. Je hoort me er zeker niet over klagen, want mét die zonnige omstandigheden valt nog steeds prima te skiën. Boven in de bergen is het uiteraard frisser, maar maakt de zon het zeer aangenaam. Natuurlijk verwordt de sneeuw tot een dikke brij en wordt het skiën er zwaarder van, maar dat mag de pret niet drukken.

Groene hellingen door de milde weersomstandigheden, maar het is nog steeds prima skiën.

Ook deze parapenter geniet van het prachtige weer.

Eindeloos skiën

Hier in de Skiwelt kun je bijna eindeloos skiën en de mooiste skisafari maken die je maar wenst. Omhoog met de Hartkaiserbahn, het treintje dat dagelijks duizenden skiërs naar boven brengt vanuit Ellmau. Daarna kun je kiezen uit een keur van afdalingen die je weer bij andere liften brengt voor verbindingen richting Scheffau, Söll, Brixen of zelfs helemaal naar Westendorf. Je gaat via de Eiberg, het Iglohotel in Hochbrixen en de Hohe Salve, waar je een waanzinnig uitzicht hebt en ook weer veel keuze hebt qua afdalingen. Vooral met de zon in je gezicht een heerlijke plaats om even te lunchen.

Vandaag grauw, morgen weer zon

Deze voorjaarsvakantie is één groot genoegen, ook al is het vandaag grijs en grauw met regen- en sneeuwval. Voor de zaterdag, de laatste dag van onze vakantie, wordt weer een dag vol zonneschijn verwacht. Een perfecte afsluiting van een weekje skiën in een bijzonder gebied.

Lees meer over Wilder Kaier Brixental en Ellmau.

110 - Winter - Peter

Over Peter

Bergen hebben een bijzondere aantrekkingskracht op Peter. In de winter staat hij graag op de ski’s of is onderweg op sneeuwschoenen. Hij gaat het liefst steeds naar andere bestemmingen en is altijd op zoek naar de speciale plekjes.