26 februari 2010 door Inge in 'Nieuws''

De afgelopen dagen won Marit Bjorgen haar derde gouden medaille en greep Bode Miller naast zijn vierde Olympische medaille. Ook zagen we een fantastische uitgevoerde 'Hurricane' sprong tijdens het freestyle skiën. Vanavond komt Nicolien Sauerbreij in actie.

Geen vierde Olympische medaille Miller

Het had de vierde Olympische kunnen worden voor de legendarische Bode Miller. Hij pakte al het goud op de combinatie, zilver op de Super G en het brons op de afdaling. Het mocht echter niet zo zijn. Hij miste halverwege het parcours een poortje en moest daardoor uitstappen. De reuzenslalom werd gewonnen door Carlo Janka, die ook tot de favorieten behoorde. De condities waren perfect voor hem. Hij liet Jansrud en Svindal achter zich, die respectievelijk zilver en brons behaalden. Bij de vrouwen wist de Duitse Viktoria Rebensburg voor een stunt te zorgen. Zij won verrassend het goud op de reuzenslalom. De drievoudig wereldkampioene bij de junioren wist nog niet eerder een wereldbekerrace te winnen. Deze gouden plak mag dan ook een echte stunt genoemd worden.

Goud voor Canadese McIvor

Veel Canadese Olympiërs konden het niet waar maken, de verwachtingen waren te hoog gespannen. Niet voor de Canadese Asleigh McIvor, die goud won op het onderdeel skicross. De hele finale lag ze aan kop en werd haar positie niet bedreigd. Verassend was het dat de topfavoriet Ophelie David er niet van doorging met het goud. Zij was door velen, in gedachten, al op de hoogste trede van het podium gezet. Ze ging echter onderuit in de kwartfinales. Berntsen won het zilver en Josserand het brons.

Zweden kampioen op de estafette

Eén van de leukere onderdelen van het langlaufen: de estafette. Is mijn persoonlijke mening. Dit onderdeel wisten de Zweedse mannen voor zich te winnen. Zij zijn kampioen geworden op de 4x10 kilometer. Het zilver ging naar de Noren en het brons naar de Tsjechen. Bij de vrouwen estafette, 4x5 kilometer, pakte Marit Bjørgen haar derde gouden medaille! Zij wist met het team uit Noorwegen de eerste plaats te bemachtigen. Tweede werd Duitsland en derde Finland.

Winnaressen Estafette.

Eerste gouden medaille Wit-Rusland en een 'Hurricane'

Op de Aearials, een onderdeel bij het Freestyle skiën, wist Aleksei Grisjin het goud te pakken. De eerste gouden medaille voor Wit-Rusland. Hij bleef de Amerikaan Peterson en de Chinees Liu voor. De Amerikaan liet de ‘Hurricane’ zien, de lastigste sprong van de avond en de uitvoering was perfect, zie dit filmpje van 'de Hurricane'. Grisjin liet zich echter niet van de wijs brengen en zette ook een prima sprong neer. Het tweede goud voor Australië werd binnen gehaald door Lydia Lassila op het onderdeel Aerails bij het Freestyle skiën. Na haar eerste sprong moest ze nog genoegen nemen met het zilver. Haar tweede sprong maakte echter veel goed, waardoor ze alsnog de eerste plaats kon bemachtigen. De Chinezen pakten de zilveren en bronzen medialle, met Nina en Xinxin.

Vanavond: Nicolien Sauerbreij!

Vanavond komt de Nederlandse snowboardster Nicolien Sauerbreij in actie op de parallelslalom. Waar het eerder mis ging tijdens de Olympische Spelen in Salt Lake City en Turijn hopen we dat ze nu wel een medaille in de wacht kan slepen! Om 19.00 uur Nederlandse tijd beginnen de kwalificaties en 21.15 uur start de finale van de parallelslalom. Dit is live te volgen op de website van de NOS. Veel plezier!

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!