30 maart 2010 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Hoewel de meeste Nederlanders de wintersportvakantie inmiddels achter de rug hebben en zich misschien al helemaal verheugen op de zomer, is de winter in de gletsjerskigebieden nog lang niet voorbij. Waar kan je voorlopig nog skiën en waar moet je rekening mee houden als op de gletsjer gaat wintersporten?

Nooit genoeg van de winter

Hoewel ik ook erg van zomer houd, krijg ik eigenlijk nooit genoeg van de winter in de bergen. Aan het einde van het seizoen zet ik mijn ski's en board altijd met pijn in mijn hart voor een aantal maanden in hun "zomerstalling". En aan het eind van de zomer begint het alweer te kriebelen; wanneer kan ik weer de sneeuw in? Gelukkig zijn er (nog steeds) gletsjers waar je, in sommige gevallen, het hele jaar kan skiën. Waar je regelmatig in het voorjaar of in het najaar een geweldige laag verse sneeuw kan treffen.

Voorbereiding

Hoewel het natuurlijk altijd aan te raden is om je lichamelijk goed voor te bereiden voor de wintersport, is dit als je op een gletsjer gaat skiën zelfs nog belangrijker. Je sport nl. op grote hoogte (2500-3500 meter) en de lucht is daar een stuk ijler dan in ons lag landje. Hierdoor ben je sneller uitgeput. Een beetje trainen vooraf zorgt ervoor dat je meer plezier hebt op de gletsjer.

Kleding

Hoewel het in het dal heerlijk warm kan zijn, tref op je op de gletsjer meestal winterse temperaturen. Bovendien kan het op deze hoogte soms flink waaien, waardoor de gevoelstemperatuur nog een paar graden daalt. Ook kan het weer in de bergen ineens heel snel omslaan. Neem dus gewoon je normale wintersportoutfit mee.

Zon

De zon is, zeker in het voorjaar en de zomer, enorm sterk op grote hoogte. Zonnebrandcrème met een hoge factor is dus absoluut een must evenals een goede zonne- of skibril.

Waar kan je naar toe?

Hieronder vind je gletsjergebieden waar je voorlopig nog heerlijk kan wintersporten:

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

25 mei Nieuwe lift in Serfaus: 10-persoons Komperdellbahn
23 mei 5 skigebieden in Argentinië uitgelicht
22 mei Skiën in de zomer in Frankrijk: in deze skigebieden kan het