31 januari 2010 door Gastredacteur in 'Skigebieden onder de loep''

Chalet in de sneeuw

Door Arno de Jong. Nog steeds leeft bij veel wintersporters het idee dat je voor de pistes naar Frankrijk gaat, maar voor de sfeer en comfortabele accommodaties in Oostenrijk moet zijn. Gelukkig is Frankrijk in een rap tempo schade aan het inhalen, door het bouwen van mooie en luxe appartementen complexen, voorzien van alle gemakken en gelegen op de beste locaties. Een voorbeeld van een wat onbekendere, maar erg sfeervolle bestemming is Samoëns in Frankrijk.

Monument Historique

Samoëns is waarschijnlijk de mooiste en meest authentieke wintersportplaats van Frankrijk Zo kan je er in de winter nog tochten te paard maken. Bovendien heeft dit dorp als enige wintersportplaats de status van "Monument Historique'.

Gezellig in Berghut eten

Catered châlets

Terwijl de Engelse markt veel gebruik maakt van catered chalets, is de Nederlander hierin nog wat terughoudend. Veel Engelse catered chalets werken op basis van dat concept als een soort chambre d'hôte zoals de Fransen dit zouden noemen. Je maakt individueel, als koppel of als groepje deel uit van een grotere groep die met elkaar het chalet deelt. Natuurlijk wel met de privacy van een eigen kamer, maar juist ook met de gezelligheid van het delen van de eettafel met elkaar. Je laat je culinair verrassen en eet wat de (vaak goede) pot schaft, je ontmoet nieuwe mensen én nieuwe ski- en snowboardpartners.

Samen is leuker

Met ons bedrijf AlpAdventures richten we ons in het Franse Le Grand Massif op groepen die met elkaar de passie voor sneeuw willen delen. Dit kunnen bestaande groepen zijn die een comfortabel verblijf zoeken voor de hele groep, maar juist ook individuen die het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten. Nieuwe ervaringen opdoen en het verleggen van grenzen is immers leuker in groepsverband; je kunt elkaar aanmoedigen als het nodig is en samen achteraf terugkijken op weer een mooie belevenis. Is het niet geweldig om in deze tijd van haast en individualisering lekker de tijd te nemen voor je favoriete sport, gevolgd door een heerlijke maaltijd en een boeiend of luchtig gesprek met je reisgenoten onder het genot van een lekker wijntje?

Skiën in diepe sneeuw

Sneeuwbelevenis

Naast deze qualitytime, staat de sneeuwbelevenis natuurlijk voorop. We vinden het dan ook een uitdaging om iedere groep of individuele deelnemer op zijn eigen niveau z'n persoonlijke grenzen te laten verleggen. Voor de één is dat een backcountry tocht met een 45 meter hoge abseil en voor de ander is dat een sneeuwschoentocht met een avond of nacht in een zelfgebouwde iglo. Genieten van het moment en de trots achteraf; steek die ervaring in je zak en neem 'em mee naar huis. Als je in je privéleven vervolgens tegen een nieuwe uitdaging oploopt, denk dan terug aan deze belevenis toen jij je eigen grens verlegde. Denk Wij zijn zelf erg enthousiast over het concept chambre d'hôte. Hoe denken jullie hierover? Zou jij bijvoorbeeld samen met je partner, vriend of vriendin zo’n vakantie boeken of heb je ervaring met een vakantie in een catered châlet?

Samen grenzen verleggen in het Grand Massif

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar [email protected] en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen