30 januari 2010 door Miranda in 'Algemeen''

Er zijn natuurlijk veel manieren om je te verplaatsen richting de Alpen, maar één van de prettigste en snelste is toch wel het vliegtuig. Geen gedoe met sneeuwkettingen, files of een nacht in de bus hangen, maar lekker snel en ontspannen naar je wintersportbestemming. Met de komst van de low-cost vliegtuigmaatschappijen is vliegen een betaalbare luxe geworden.

Lekker snel

Een aantal jaren geleden ben ik voor het eerst met het vliegtuig naar Innsbruck gevlogen om een paar dagen te skiën in Axams. Het is echt een geweldige ervaring om in Innsbruck te landen tussen de imposante bergen. In 1,5 uur vliegen ben je vanuit Amsterdam of Rotterdam in de Alpen. Zeker als je enigszins in de buurt van een luchthaven woont, kan je dus binnen een paar uur al op de ski’s staan. Voor een weekendje skiën is het vliegtuig dé oplossing.

Luchthaven van Innsbruck

Diverse bestemmingen

Veel skigebieden in de Alpen zijn goed bereikbaar met het vliegtuig. Vanaf de luchthavens van Innsbruck en Salzburg ben je snel in een groot aantal bekende Oostenrijkse wintersportplaatsen. Ook Zuid-Tirol in Italië is prima te bereiken vanuit Innsbruck. De wintersportgebieden in Zwitserland zijn aan te vliegen via Genève en Friedrichshafen. En je kunt de latten onder binden in Frankrijk als je naar Genève of Grenoble vliegt. Wil je de Kerstman eens bezoeken in Finland dan vlieg je naar Rovaniemi. Meer informatie over de diverse bestemmingen vind je bij Transavia.

Naar je hotel

Vanaf de luchthavens zijn er diverse manieren om naar je appartement of hotel te gaan. Sommige accommodaties bieden een transferservice aan voor hun klanten, of je kan via Transavia een transfer boeken die je, om kosten te besparen, ook met andere wintersporters kan delen. Uiteraard staan er ook altijd voldoende taxi’s op de luchthavens klaar. Ook zijn er diverse mogelijkheden om met het openbaar vervoer op je eindebestemming te komen.

Je eigen materiaal

Je ski- of snowboardmateriaal kan je gewoon meenemen als bagage. Zo hoef je niet in de rij te staan bij de verhuur, maar kan je direct de piste op!

Hoewel ik reizen met de auto altijd erg gezellig vind, verheug ik me erop dat ik de eerst volgende keer toch weer lekker mag vliegen naar de sneeuw. Voor meer informatie: Transavia.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.