13 januari 2010 door Miranda in 'Nieuws''

Niet alleen ons land is bedekt onder een mooie witte deken, maar ook bij onze ooster- en zuiderburen ligt momenteel veel sneeuw. Hierdoor is het mogelijk om binnen een paar uur op de latten te staan en te genieten van lekkere verse sneeuw en het echte wintersportgevoel. Enkele tips om te skiën op maximaal 350 km van Utrecht.

95 cm sneeuw in Winterberg!

Erg bekend is natuurlijk Winterberg in het Sauerland. In Winterberg beland je in een gezellige wintersportsfeer, leuke restaurants, gezellige barretjes en voldoende pistes voor de beginnende skiër. Ook de ervaren skiër kan prima terecht in Winterberg; er zijn ook een aantal rode afdalingen. De afdalingen zijn echter relatief kort, wat natuurlijk logisch is aangezien de maximale hoogte van het skigebied 809 meter is. Momenteel ligt er 95 cm sneeuw, dus topcondities!

Willingen

Wellicht iets minder bekend dan Winterberg, maar ook in het Duitse Wllingen kan je momenteel volop genieten van wintersport. 3 uurtjes rijden en je staat op de ski’s in bijna een meter krakende sneeuw.

Züschen

In de buurt van Winterberg ligt ook het skigebied van Züschen. Hoewel er iets minder pistes zijn dan in Winterberg zelf, vind ik dit ook een erg leuk skigebied. Er zijn ook een aantal rode pistes voor de gevorderde skiër. Het grote voordeel is dat het hier vaak een stuk rustiger is dan in Winterberg, zowel op de piste als de route naar het skigebied.

Baraque de Fraiture

Skiën op de op één na hoogste top (652 m) van België. Op een uurtje rijden van Maastricht en op slechts 1 kilometer van de snelweg ligt dit kleine skigebied met 3 km piste en 3 liften. Er ligt hier weliswaar iets minder dan in Duitsland, maar nog steeds ruim voldoende voor een dagje wintersportplezier.

Skiën in Sauerland of België is natuurlijk niet te vergelijken met de Alpen. Maar het echte wintersportgevoel krijg ik er absoluut, compleet met Glühwein en Schnitzels in een gezellige berghut!

Enkele aanbiedingen naar Duitsland op een rij:

Boek nu een korte skitrip naar Willingen en geniet van de sneeuw dichtbij Nederland! boek nu >>
Skilift op 1100 meter
Centrum op 500 meter
3-persoons appartement
v.a. €350,-
per appart.
Boek nu een korte skitrip naar Winterberg en geniet van de sneeuw dichtbij Nederland! boek nu >>
Skilift op 10 km
3 km app. van 80 m2
5-persoons appartement
v.a. €308,-
per appart.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.