7 januari 2010 door Miranda in 'Nieuws''

Gisteren heeft Nicolien Sauerbreij de eerste plaats veroverd in de WorldCup snowboarden in het Oostenrijkse Kreischberg. Onze nationale snowboardtrots had zich half december al geplaatst voor de Olympische Spelen in Vancouver.

Spannende kwartfinale

De eerste rondes van de wedstrijd verliepen relatief soepel. In de kwartfinales werd het spannender toen de francaise Nathalie Desmares tijdens de eerste run als eerste over de eindstreep kwam. Hierdoor ging het starthekje van Nicolien tijdens de tweede run 0,18 seconden later open. Gelukkig wist Nicolien haar achterstand goed te maken tijdens de tweede run.

Wereldkampioen onderuit

Tijdens de halve finale trof de slalomster de regerend wereldkampioene Fraenza Maegert-Kohli en ook hier kwam Nicolien tijdens de eerste run als tweede over de streep. In de tweede run maakte Maegert-Kohli een stuurfout en kwam ten val, waardoor de Nederlandse in de finale kwam.

In topvorm

In de finale liet Sauerbreij een overtuigende race zien tegen de canadese Alexa Loo en belandde zo op het hoogste podium. Het is duidelijk dat Nicolien weer helemaal in topvorm is, na een periode waarin ze te kampen had met een voetblessure. Deze overwinning zal een enorme boost zijn voor het zelfvertrouwen van Nicolien en hopelijk een goede voorbode voor de Olympische Winterspelen in Vancouver. Ik verheug me nu al op heerlijke avonden voor de TV straks in februari!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.