Skip to navigation Skip to main content

Het ideale skigebied voor de beginnende skiër

1379 - Het ideale skigebied voor de beginnende skiër (1)

Als beginnende skiër beslissen waar je naar toe gaat op wintersport valt niet altijd mee. Het aanbod wintersportvakanties is enorm en de ene bestemming ziet er nog aantrekkelijker uit dan de andere. Maar waar moet je nou op letten als je een gebied zoekt om te leren skiën?

Blauw, blauw, blauw....

Pistes zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden. Groen en blauw zijn het eenvoudigst, rood wordt al moeilijker en zwart is bedoeld voor de ervaren skiërs. Kies dus voor een gebied waar een paar blauwe pistes beschikbaar zijn, zodat je ook op meerdere pistes kunt oefenen. Het is erg fijn wanneer er bijvoorbeeld ook een blauwe dalafdaling is, anders moet je altijd met de lift naar beneden aan het einde van je skidag. Je kunt de piste-informatie en kaarten o.a. vinden op onze website.

Kilometer piste?

Ervaren skiërs hoor je vaak praten over het aantal kilometer piste in een gebied. Hoe groter hoe beter? Als beginner heb je eigenlijk geen groot gebied nodig. Op 3 tot 4 blauwe pistes kan je je tijdens je eerste skivakantie prima vermaken. Bovendien is het prettig als het skigebied niet zo groot is, zodat je overzicht houdt, de pistes leert kennen en weet waar je bent.

Stoeltjesliften

Het is prettig wanneer je als beginner gebruik kan maken van stoeltjesliften; even je benen lekker ontspannen. In een zogenaamde sleeplift, word je op je ski’s voortgetrokken en sta je dus continue, wat een stuk vermoeiender is.

Sneeuwzekerheid

Niets is vervelender dan de aanblik van een oefenpiste zonder sneeuw. Kies een gebied waarbij de beginnerspistes hoger gelegen zijn (vanaf 1500 meter) of waarbij de pistes kunstmatig d.m.v. sneeuwkanonnen besneeuwd kunnen worden. Zo ben je er zeker van dat je altijd kan skiën.

Skischool

In elk dorp of gebied vind je vaak meerdere skischolen, waar veelal zowel privé-als groepslessen worden aangeboden. De kwaliteit van de school hangt natuurlijk af van de leraren, maar eigenlijk kan je ervan uitgaan dat in alle Alpenlanden de leraren goed zijn opgeleid. In Oostenrijk is de kans dat je een Nederlandse leraar treft een stuk groter dan bijvoorbeeld in Italië. Informeer eventueel naar de maximale groepsgrootte bij de skischool, aangezien sommige scholen in het hoogseizoen met enorme grote groepen op pad gaan, wat uiteraard niet bevorderlijk is voor het leerproces.

Om je verder op weg te helpen hebben wij ook op onze website een aantal beginnersgebieden op een rijtje gezet. Klik

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.