18 januari 2018 door Thijs in 'Materiaal'' | 0 Reactie(s)

De skihelm is uitgegroeid tot een vast onderdeel van de wintersportoutfit. Tijdens de wintersport staat veiligheid voorop en een goede helm is hierbij cruciaal. Met de skihelm wordt de impact bij een botsing beperkt en hierdoor het hoofd- en hersenletsel geminimaliseerd. Maar wat maakt een skihelm een goéde helm? Het belangrijkste hierbij is de pasvorm. Daarnaast is het verstandig om voor een helm te kiezen die goed ventileert. Mocht je ooit een keer hard gevallen zijn met een helm, dan kun je deze beter direct vervangen. Bij een valpartij loopt een skihelm vrijwel altijd schade op.

#1. Ventilatie

Een goede helm houdt je hoofd koel en fris, zo heb je geen last van een zweterig hoofd na een afdaling. Tijdens koude dagen is het handig als je de ventilatie kunt sluiten. Ook is het fijn als je oren goed bedekt zijn, zowel voor de warmte als tegen het suizen.

#2. Vangt een crash beter op

Een goede, stevige helm beperkt de impact van een crash optimaal en verdeelt de energie over het complete oppervlakte. Hoogwaardigere materialen en systemen zorgen voor een betere bescherming, dan een helm die voorzien is van eenvoudig schruimrubber.

#3. Maximaal 3-5 jaar oud

Een helm loopt vrijwel altijd schade op bij een val, vervang ‘m dan dus altijd! Terwijl de helm aan de buitenkant ongeschonden lijkt, is het schuim aan de binnenzijde wel ingedrukt. Ook bij gewoon gebruik wordt een helm minder betrouwbaar door warmte en uv-straling. Koop na 3 tot 5 jaar dus altijd een nieuwe helm.

Type skihelmen

Bij eenvoudige In-mold skihelmen wordt schuim onder hoge druk tegen de buitenschaal gespoten. Deze helmen zijn licht van gewicht, vangen prima schokken op bij valpartijen, maar zijn slecht bestand tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen. Hardshell helmen bestaan uit twee losse lagen: een losse, zachte schuimlaag en een harde buitenlaag. Hybride skihelmen zijn een combinatie van beide, op de plekken waar comfort is vereist wordt de in-mold technologie gebruikt, terwijl op andere gedeeltes, waar schade het meest waarschijnlijk is, de hard-shell technologie wordt gebruikt. Multi-impact helmen zijn bestand tegen meerde kleine stoten. Skihelmen met het Multi-directional Impact Protection System (MIPS) vangen de rollende bewegingen die je bij een valpartij maakt op.

Investeer dus in een goede helm! Doe je dat nu bij Bever, dan profiteer je van 20% korting >

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen