15 januari 2018 door Miranda in 'Materiaal'' | 1 Reactie(s)

Atomic Hawx Ultra: de lichte skischoen die altijd past

Skischoenen zijn zonder twijfel een van de meest belangrijke onderdelen van je wintersportoutfit. Ze vormen als het ware het ‘stuur’ van je ski’s. Een perfect passende skischoen zorgt ervoor dat je bewegingen goed worden overgebracht op je ski’s, waardoor je gecontroleerd kunt skiën. Maar het vinden van een fijn paar skischoenen is niet altijd eenvoudig. Atomic heeft met de nieuwe Hawx Ultra lijn een skischoen die geschikt is voor elke voet, omdat deze snel en eenvoudig is aan te passen waardoor hij perfect aansluit. Daarnaast is de schoen ook nog een 25% lichter en dat is erg comfortabel, zonder dat je inlevert op prestaties.

Atomic Hawx: een van de meest verkochte skischoen ter wereld

De Atomic Hawx is sinds 2007 op de markt en sindsdien zijn de schoenen erg populair. De lijn is in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld en biedt nu schoenen van een brede comfortabele leest tot een sportieve smalle leest. De leest is de breedte van de schoen. Over het algemeen geldt: hoe smaller de schoen, des te meer controle en sportiviteit. Skischoenen die wat breder zijn, zijn niet alleen geschikt voor mensen met bredere voeten, maar ook voor mensen die graag wat meer comfort wensen. Een smalle schoen is erg direct, een bredere schoen is wat meer vergevingsgezind. Eventuele foutjes die je maakt in je bewegingen worden iets minder snel ‘afgestraft’.

Atomic Hawx Ultra

Op maat gemaakt

De laatste jaren is het een trend dat skischoenen, zowel de binnenschoen als de buitenschaal, aangepast kunnen worden aan je voeten. Hierdoor voorkom je eventuele drukpunten en sluit de schoen perfect aan. Ook de Atomic Hawx Ultra is volledig aan te passen. De binnenschoen (liner) past zich aan door verwarming en ook de buitenschaal wordt in een oven verwarmd, zodat deze helemaal naar je voet gevormd wordt. Dit hele proces van aanpassen kost maar 12 minuten. Hierna blijft de skischoen zijn vorm behouden, zodat je altijd een perfect passende schoen hebt.

25% lichter

Laten we eerlijk zijn: skischoenen zijn absoluut niet het meest comfortabele schoeisel. Naast dat je voet er natuurlijk behoorlijk ‘gevangen’ in zit, zijn skischoenen ook vaak behoorlijk zwaar. Met slechts 1670 gram (maat 26.5/41) is de Hawx Ultra 25% lichter dan de gemiddelde skischoen. Dit is bereikt door het gebruik van lichter materiaal. Je zult merken dat je gemakkelijker skiet wanneer je voeten wat lichter aanvoelen.

Unisex en damesmodellen

De Atomic Hawx skischoenen zijn er in verschillende modellen die geschikt zijn voor dames en heren. Damesschoenen zijn wat lager, smaller en de binnenschoenen zijn warmer, omdat wij dames nog weleens last hebben van koude voeten. De Hawx zijn verkrijgbaar in verschillende flex, startend vanaf 90 voor dames. Hierdoor is de schoen geschikt voor de gevorderde skiër tot expert. Prijzen variëren van € 199,95 tot € 559,95

Hawx unisex modellen

Model Leest Flex
Hawx Ultra 98mm 100 t/m 130
Hawx Prime 100mm 80 t/m 130
Hawx Magna 102mm 80 t/m 130

Atomic Hawx Ultra 130

Hawx damesmodellen

Model Leest Flex
Hawx Ultra W 98mm 80 t/m 110
Hawx Prime W 100mm 70 t/m 100
Hawx Magna W 102mm 70 t/m 90

Meer informatie over de Atomic Hawx Ultra >

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen