Skip to navigation Skip to main content

De winter ten einde? Niet voor 2 mei!

Na een lange winter vol vorstperiodes, sneeuw, gladheid en kou, laat de zon zich opeens weer zien en beginnen de temperaturen aanzienlijk te stijgen. De lente is weer in ’t land. Heerlijk voor ons thuisblijvers, want winter in Nederland, wat heb je eraan? Maar staan ze in de Alpen ook zo te popelen?

Voor de Alpenlanden breken drukke tijden aan. De weken tussen het einde van de winter en het einde van het skiseizoen zijn altijd spannend. Enerzijds gaat de kwaliteit van de pistes achteruit door de stijgende temperaturen, maar anderzijds krijgen de mensen weer vrije dagen en vakanties die ze massaal op de latten willen doorbrengen. Laat maar komen al die toeristen, want de inkomsten zijn broodnodig. Nu maar hopen dat de sneeuw nog even blijft liggen.

De grootste toeristische trekpleisters grijpen de seizoensafsluiting jaarlijks aan om elkaar de loef af te steken met festivals, concerten en late data. Zo rekt Sölden het wintersportseizoen dit jaar tot 2 mei, wanneer het driedaagse Maxxx Mountain Gletscher Festival op zijn einde loopt, en heeft Ischgl voor haar jaarlijkse Top of the Mountain Concert dit jaar Alicia Keys gestrikt om op 1 mei het slotakkoord te verzorgen.

De sneeuwzekere bestemmingen denken eind april dus wel weer te gaan halen. De nadruk zal langzaam maar zeker verschuiven van het sportieve naar het sociale aspect, maar met een aangenaam zonnetje aan de strakblauwe hemel, overal muziek en langzaam smeltende pistes, is dat maar goed ook.

Ondertussen voorspelt onze weerman Koos dat de kou nog wel even blijft hangen en er zelfs nog meer sneeuw bij kan gaan vallen, dus dat zijn positieve berichten voor iedereen die nog gaat. Daar hoeven we gelukkig nog even geen medelijden mee te hebben.

Winter Male Author 2

Over Coen

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!