3 januari 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Ook in Canada is de winter in volle gang! 2018 is sneeuwrijk van start gegaan en de pistes van Marmot Basin liggen er prachtig bij. Niet alleen de pistes trouwens, maar ook de off-piste gebieden. Onlangs is het ‘Tres Hombres’ gebied geopend waar freeriders zich kunnen uitleven op een oppervlakte van 18 hectare. De snelste manier om Marmot Basin te bereiken is via een directe vlucht met KLM naar Edmonton. Het is echter ook zeer de moeite waard om nog even te blijven in de hoofdstad van Alberta. Edmonton is uitgeroepen tot 1 van de 50 bestemmingen om te bezoeken in 2018 en heeft tal van culturele hoogtepunten te bieden en aansprekende winterfestivals op de agenda.

Skigebied Marmot Basin

Niet alleen in de Alpen zijn de omstandigheden momenteel optimaal. Ook in de Canadian Rockies liggen de pistes er prachtig bij. In skigebied Marmot Basin in Jasper National Park is dit seizoen al meer dan 2 meter sneeuw gevallen en alle liften zijn geopend. Het skigebied is 696 hectare groot en beschikt over 91 pistes. Een van de belangrijkste redenen om hier te gaan skiën is de ongekende sneeuwkwaliteit. De beroemde powder snow blijft dagen nadat deze is gevallen nog droog, omdat er geen regen valt. De kwaliteit blijft dus dagenlang subliem, waardoor je nooit in de papsneeuw staat! Powder junkies vinden hier dus de perfecte omstandigheden.

Opening off-piste gebied 'Tres Hombres'

In skigebied Marmot Basin zijn ook gebieden waar je wel mag skiën, maar die niet geprepareerd en gemarkeerd zijn. 'Bowl skiing' en 'tree skiing' is de droom van iedere freerider. Nieuw dit seizoen is het ‘Tres Hombres’ gebied met een oppervlakte van 18 hectare. Het is de speeltuin voor gevorderde powder junkies die zich graag wagen aan uitdagende afdalingen over bowls en chutes vol met poedersneeuw. De 5 nieuwe pistes die bij 'Tres Hombres' horen zijn te bereiken met de Paradise stoeltjeslift en hebben een gemiddelde hellingshoek van 32,13 graden met op de steilste punten zelfs een hoek van 45 graden.

Edmonton: hip, hot and happening

Met de rechtstreekse vlucht van KLM sta je na 8,5 uur al in Edmonton. Vanuit Edmonton reis je verder met huurauto of shuttlebus om vervolgens binnen 3,5 uur eindbestemming Jasper National Park te bereiken. Je kunt er echter ook voor kiezen om een paar dagen in Edmonton te blijven. De hoofdstad van de provincie Alberta is door tijdschrift Travel + Leisure uitgeroepen tot een van de ‘50 Best Places to Travel to in 2018’. De stad heeft ook veel om trots op te zijn én om naar uit te kijken: in 2018 staat de opening van het nieuwe Royal Alberta Museum op de planning, wat met zijn bijna 39.000 vierkante meter oppervlakte straks het grootste museum van West-Canada is. Ook zit de culinaire scene in de lift: nieuwe restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond.

Winterfestivals in de stad

Edmonton staat bekend als dé festivalstad in Canada en ook in 2018 houdt de stad deze titel in ere. Alleen al in de eerste maanden van het jaar staan er veel festivals op het programma. Behalve dat de populaire Ice Castles, het Silver Skate Festival, Deep Freeze: A Byzantine Winter Festival, de Flying Canoe Volant, het Canadian Birkebeiner Ski Festival en Ice on Whyte weer plaats zullen vinden, ontvangt Edmonton dit jaar ook de Red Bull Crashed Ice Race, waarbij schaatsers over een baan vol obstakels en hindernissen zullen racen om de felbegeerde titel. Klik hier voor de data van alle winterfestivals >

Wintersport in Canada? Voordeliger dan je denkt!

Met SneeuwzekerDeals.nl wordt een wintertrip naar Canada wel heel verleidelijk. Op deze website vind je namelijk de scherpste deals van gerenommeerde touroperators. Voor een vanaf-prijs van € 989,- per persoon reis je komende winter naar Edmonton en Marmot Basin. Deze deal is inclusief rechtstreekse retourvlucht met KLM, 7 hotelovernachtingen, skipas voor Marmot Basin, transfer én de mogelijkheid om gratis je eigen ski’s of snowboard mee te nemen.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen