2 januari 2018 door Thijs in 'Nieuws''

2018 gaat gewoon verder met waar we in 2017 gebleven waren. Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw! De hele week blijft er verse sneeuw vallen en kunnen de hoeveelheden flink oplopen. Een storing trekt in de loop van vandaag via het oosten weg, maar tegen de avond begint het alweer opnieuw met sneeuwen in Frankrijk. Een halve meter kan er zomaar weer gaan vallen. Woensdag en donderdag lopen de hoeveelheden nog verder op. Hierbij is de sneeuwgrens echter nog onzeker, waardoor er op sommige plekken ook regen kan gaan vallen. De hele week kan er dus genoten worden van witte webcams! Frankrijk en Zwitserland zijn weer bedolven onder de verse sneeuw.

150 centimeter sneeuw voorspeld

Tot en met vrijdag worden er voor het hele Alpengebied tientallen centimeters verse sneeuw voorspeld. Uiteenlopend van 30 cm in Karinthië tot mogelijk anderhalve meter in Aosta, Piemonte en delen van de Franse Alpen. Deze sneeuwval kan gepaard gaan met veel wind, waardoor liften mogelijk gesloten blijven. In Oostenrijk zullen de omstandigheden om te skiën beter zijn. Vanaf donderdag gaat de neerslag echter samen met zachte lucht, waarbij de sneeuwgrens mogelijk rond de 2000 meter komt te liggen. Vanaf vrijdag belooft het beter weer te gaan worden in de Alpen.

Klik hier voor de webcams in de Alpen >

Val Thorens

Champagny en Vanoise

Champagny en Vanoise

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes

Montchavin - Les Coches

Montchavin - Les Coches

Saint Colomban des Villards

Saint Colomban des Villards

La Clusaz

Arolla

Arolla

Zinal

Zinal

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.