18 december 2009 door Inge in 'Nieuws''

Afgelopen week checkte ik de webcams van een aantal Duitse skigebieden. Er was wel sneeuw te zien, maar de websites van de desbetreffende gebieden gaven aan dat de pistes nog niet open waren. Gelukkig hebben de sneeuwkanonnen goed hun best gedaan, want vanaf morgen kan er volop geskied worden in onder andere Winterberg en Willingen!

Te weinig sneeuw

De afgelopen week is er in Nederland aardig wat sneeuw naar beneden gekomen. In Duitsland viel de neerslag echter tegen, waardoor werd gevreesd voor gesloten skigebieden tijdens de lucratieve kerstweken. Door de lage temperaturen konden de sneeuwkanonnen echter goed hun best doen, waardoor er inmiddels genoeg sneeuw op de piste ligt. Vandaag openden de skigebieden Ruhrquelle en Postwiese in Neuastenberg en morgen volgen de afdalingen van Winterberg en Willingen.

Winterberg

De skipistes in Winterberg zijn morgen geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Op zaterdag 26 december (2e kerstdag) zijn ook de verlichte pistes geopend, van 18.30 tot 22.00 uur. Net als in Nederland, is het ook in Winterberg koud, houd daar dus rekening mee! Voor morgen geven ze maxima aan van -5 graden. Ook wordt er meer sneeuw verwacht, het kan dus glad worden! Veel plezier, mocht je besluiten je kerstvakantie te beginnen met een dagje op de piste!

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!