16 december 2009 door Coen in 'Nieuws''

Na eerdere berichten dat plannen voor een nieuwe megapiste bij SnowWorld Zoetermeer in de gemeenteraad waren afgeketst, kan de champagne alsnog ontkurkt. De nieuwe piste zal twintig meter minder van het landschap eisen dan het eerste ontwerp, maar directeur Koos Hendriks is opgetogen: “Het is een groot feest hier op de sneeuwbaan.”

Nazomer 2011

Het ging bepaald niet zonder slag of stoot, maar in januari 2011 kan dan toch echt met de bouw van de gigant worden aangevangen. De nieuwe piste zou zeven maanden later open moeten kunnen, moet drieënzestig meter hoog worden en mag ruim vijftien miljoen euro kosten. Geen probleem volgens Hendriks: "We maken al dertien jaar achter elkaar winst, dus dat moet wel lukken."

Kwestie van tijd

Wethouder Emmens had na de deceptie van eind november nog gesteld dat hij bij een nieuwe tegenvaller zou opstappen en hoewel de SP tegen stemde, de PvdA verdeeld was en hij prompt een motie van wantrouwen aan de broek kreeg, heeft hij de hevige strijd zowaar overleefd.
Dus nu is het slechts nog een kwestie van tijd voordat de eerste internationale wedstrijd in Zoetermeer op het programma staat. Ik ga vast oefenen!

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!