17 december 2009 door Inge in 'Nieuws''

Wintersportverkeer tijdens sneeuwbui

Vertrek je komend weekend met de auto naar je wintersportbestemming? Dan maak je volgens de ANWB grote kans dat je onderweg in de file komt te staan. Vooral op de snelwegen in Frankrijk en Duitsland wordt veel drukte verwacht. Nog 2 dagen en dan sluiten de scholen hun deuren voor de kerstvakantie. Veel gezinnen vertrekken daarom aanstaande vrijdag of zaterdag richting de wintersport. Op deze dagen wordt door de ANWB dan ook flinke drukte verwacht op de Europese wegen. Op de Nederlandse wegen valt de kerstdrukte waarschijnlijk mee. De verwachting is dat het vrijdag in de avondspits iets drukker zal zijn dan normaal.

Beruchte wegen

Vooral op vrijdag 18 en zaterdag 19 december wordt flinke drukte verwacht op de Europese wegen. Hier volgt een kort overzicht van beruchte wegen:

Oostenrijk

In Oostenrijk is de kans op files het grootst voor de snelwegtunnels in de A10 en A13 en op de toegangswegen naar de skigebieden in Vorarlberg, Tirol en Salzburg.

Frankrijk

In Frankrijk loopt het vlak voor Kerst vast op de snelwegen ten oosten van Lyon, zoals de A41, de A43 en de N90.

Duitsland

In Duitsland zit het venijn in de staart: in het zuiden van het land. Vooral op de snelwegen rond München zal het dringen zijn.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!