23 februari 2010 door Inge in 'Nieuws''

Het was weer een mooi sportweekend! Waar veel families richting de Alpen trokken, bleef ik helaas thuis. Aan sneeuw echter geen gebrek, op de televisie welteverstaan. Ik heb weer genoten van de Olympische Sporten de afgelopen dagen. Hierbij weer een update van de belangrijkste gebeurtenissen.

Brons ondanks gebroken ribben

In mijn vorige weblog met updates over de Olympische Spelen berichtte ik over de Sloveense Majdic (rechts op de foto) die verrassend derde werd, ondanks een valpartij waaraan zij een blessure overhield. Achteraf bleek in het ziekenhuis dat Petra Majdic maar liefst vier ribben heeft gebroken en een beschadigde long heeft opgelopen. Dat noem ik nou nog eens karakter hebben!

Vonn teleurstellend

Lindsey Vonn: torenhoge favoriet bij het alpine skiën, won vorige week nog goud, maar wist haar favorietenrol de afgelopen dagen niet waar te maken. De titel op de combinatie ging naar concurrente Maria Riesch. Opgejaagd door de snelle tijd van Riesch, bleef de Amerikaans achter een poortje haken en miste daardoor haar tweede Olympische titel. Tweede werd Julia Mancuso en de bronzen plak ging naar Anja Pärson. Ook op de Super G wist Lindsey Vonn de titel niet te veroveren. Deze ging verrassend naar Andrea Fischbacher. De Sloveense Tina Maza was Vonn ook te snel af, zodat de topfavoriete het met brons moest doen. Ik vond het wel leuk dat er wat verrassingen waren! Voor Vonn alleen een echte teleurstelling. Hier vind je een kort filmpje waarin de Super G voor vrouwen wordt samengevat.

Svindal in actie, SuperG.

Spannende Super G mannen

Wat zaten de tijden dicht op elkaar! Ik vond het echt spannend om naar te kijken, de SuperG bij de mannen. Oostenrijk, dat veel geld had gestoken in materiaal en training was de grote verliezer; geen medailles. De Noor Aksel Lund Svindal bleef Bode Miller voor en pakte daarmee het goud. De bronzen medaille was verrassend voor Andrew Weibrecht. Ook was er weer een zware valpartij. De skiër Patrik Jaerbyn eindigde in het ziekenhuis na een zware val. Gelukkig gaat het nu weer goed met hem en heeft hij er niets ernstigs aan over gehouden. Bode Miller won overigens wel een gouden plak op de combinatie.

Bijzonder Leu(k)

Bovenstaande titel, bijzonder leu(k), werd als titel gebruikt voor een filmpje van de Zwitserse Evelyne Leu, door de NOS. De kampioene werd uitgeschakeld bij de kwalificatie voor de aerials, door een foutieve landing. Daarbij schoot ze uit beide ski’s, waarna ze haar sprong hollend voltooide. Knappe valtechniek!

Flisar, Delbosco en Eliasson in actie op de skicross.

Spectaculair: skicross

Wow, leuk zeg! Bij het snowboarden vind ik dit ook een erg leuk onderdeel. Het is een nieuw onderdeel op de Olympische Spelen, een remedie tegen de vergrijzing van de tv kijkers. Dus jonge lezers opgelet: een hippe Olympische Sport! Benieuwd? Bekijk hier het filmpje inclusief spectaculaire val. Overigens werd de eerste Olympische skicross gewonnen door Michael Schmid.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!