11 december 2009 door Miranda in 'Materiaal'' | 6 Reactie(s)

Wintersportkleding is modegevoelig. Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends, kleuren en stijlen. Door je kleding laat je zien wie je bent; de coole snowboarder, freestyleskiër, freerider of racer. Koop jij ieder jaar een nieuwe outfit of geef je liever eens in de paar jaar geld uit aan een goede functionele outfit?

Saai

Vorige maand ging ik boarden met een vriendinnetje in de diepvries in Den Haag. Vol trots trok ze haar nieuwe pak aan en vroeg wat ik ervan vond. “Hip, erg leuk!” was mijn reactie. Vervolgens kreeg ik keihard commentaar op mijn saaie grijze broek en rode jas. Tja, niet helemaal onterecht. Ik ga meestal voor neutrale kleuren, lekker safe. Aan het einde van de middag heb ik geconcludeerd dat zij de coolste boarder was op de piste qua outfit. En volgens haar viel ik op door mijn profi boardstijl. Gelukkig, mijn saaie looks waren toch enigszins gecompenseerd!

Waterdicht en ademend

Ik ben een enorme fan van kwaliteit-wintersportmerken (zoals The North Face en Peak Performance) en materialen die goed ademen en me lekker droog en warm houden. Groot nadeel van deze kleding is dat ze een vermogen kost. Voordeel is dat de kleding heel lang meegaat. Mijn 4 jaar oude Goretex jas is niet kapot te krijgen en voelt nog steeds niet aan als een natte krant na een poederdag. Da’s tevens een nadeel, want ik ben de jas zo langzamerhand wel zat. Maar ja “hij was zo duur”...

Soms gaat stijl te ver

In het land waar alles draait om “fare la bella figura” (als je er maar goed uit ziet) kan je je lol op in de winkels en op de piste. Is het echt fijn om te snowboarden in je boxershort, omdat je broek op je knieën hangt? Zo’n getailleerd jasje met bontkraagje kan heel charmant zijn, maar die strakke broek daaronder, daar kan je je toch niet fijn in bewegen?

Wat vind jij?

Volgens mij is het wel duidelijk dat ik niet zo’n hippe wintersporter ben. Tuurlijk is het leuk om er een beetje gezellig uit te zien op de piste. Maar ik ga toch in eerste instantie voor goede functionele kleding en als dat er leuk uitziet is het mooi meegenomen.

Reactie(s)

door Dirk op 14 december

Op dit moment zijn erg veel pakken in de aanbieding! Ook die van Peak, en het gaat ook niet echt lekker met de kledingverkoop. Afgelopen weekend onze ski's weer opgehaald, er staan gewoon 7 verkopers niets te doen! Vorig jaar hebben wij na het seizoen erg voordelig kunnen inslaan (Bogner, Peak, HH). Nu dus niets meer nodig, alhoewel ik het wel leuk vind om er een beetje strak uit zien in mijn skipak.door a op 10 januari

mijn man heeft vorig jaar een pak van kjus gekocht, vindt het prachtig om te zien; maar de kwaliteit is waardeloos!!! Hiervoor peak performance en phenix gehad en dat is kwalitatief vele malen beter vooral phenix maar dat is dan ook weer erg duurdoor Alex Slok op 15 februari

Ik heb 5 jaar geleden een jas gekocht van Helly Hansen (Type: Pagano) met 50% korting (nieuwprijs was € 400,-). Ik heb nog nooit zo'n fijne jas gehad. na al die tijd nog steeds superwaterdicht en ademend. Kjus ziet er mooi uit, maar is belachelijk duur.Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen