8 december 2009 door Inge in 'Opmerkelijk''

Ben jij een echte wintersportfan en droom je ervan om te trouwen in de sneeuw? Grijp dan nu je kans, want vanaf eind december kun je in het skigebied Wilder Kaiser – Brixental trouwen in een echte ijskerk. Geen trouwplannen of al getrouwd? Een overnachting in een iglo of een drankje in de iglobar behoort ook tot de mogelijkheden van het alpeniglu dorp.

Oostenrijks iglodorp

Over een paar weekjes opent het alpeniglu dorp in Hochbrixen haar deuren. Dit dorp bestaat volledig uit sneeuw en ijs en is voorzien van een hotel, restaurant, VIP-suites, een kerk en een ijsbar. Het dorp ligt hoog in de bergen, vlakbij het bergstation van de skilift, waardoor het voor iedereen eenvoudig bereikbaar is. Daarnaast kun je gedurende de hele winter in en rond het iglodorp de internationale ijskunst-tentoonstelling Ice Land bewonderen. Veertien iglo’s zijn beschikbaar als ‘hotelkamer’ voor twee personen. Er zijn genoeg voorzieningen die je in dit huisje warm houden. Ook niet-hotelgasten kunnen van het iglohotel gebruik maken, voor een fondue of een drankje in de ijsbar.

Trouwen in de sneeuw

Voor bijzondere gelegenheden, zoals huwelijken, wordt de fraaie ijskerk verhuurd. Een uitkomst voor degenen die er altijd al van gedroomd hebben om elkaar het jawoord te geven in de sneeuw. Je kunt, indien gewenst, vervolgens het gehele dorp afhuren voor je feest. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een aantal afdalingen te maken in de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental.

Voor meer informatie kijk je op www.alpeniglu.com

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen