7 december 2009 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Elk jaar kom ik wel een aantal keren in

Mijn eerste kennismaking met Madonna

In december 2004 kwam ik voor het eerst in Madonna. Bij aankomst was ik niet onder de indruk van het dorp, veel grauwe jaren ’70 bebouwing en het weer, regen, maakte het decor natuurlijk ook niet veel mooier. Ik had niet het gevoel in een mondain, luxe skioord te zijn. Dat gevoel heb ik wel als ik bijvoorbeeld in St. Moritz ben. De mooie indrukwekkende gebouwen, exclusieve winkels, dure auto’s en het publiek dat duidelijk heel veel geld heeft.

Niet eens overdreven duur

Het was ruim een week voor kerst dus nog lekker rustig en al snel hadden we een leuk pension gevonden (Garni dei Fiori). Voor 35 euro p.p. hadden we een mooie kamer, heerlijk bed en een, voor Italiaanse begrippen, uitgebreid ontbijt. Ook de prijzen van restaurants en skipassen vielen me heel erg mee. Vaak goedkoper dan in veel Oostenrijkse skidorpen.

Ladies Days: gratis skiën voor dames

Ik mocht zelfs een dag gratis skiën, omdat er een “Ladies Day” was. Sindsdien probeer ik ieder jaar deze “Ladies Day” mee te pikken. Gezellig met heel veel dames skiën en uiteraard komen ook veel Italiaanse “jagers”. Dus meiden die op zoek zijn naar een (rijke) Italiaan; kijk even op www.funiviecampiglio.it voor de Ladies Days! Indien je gewoon lekker gratis wilt skiën, zonder gladde Italianen achter je aan te hebben; zet gewoon je helm op!

De omgeving is indrukwekkend

Normaal gesproken sta ik direct op de piste voor de eerste afdaling, maar toen ik de eerste keer boven kwam in Madonna ben ik eerst even gaan zitten. Wat een uitzicht! Ook het Nog steeds veel rich en famous

Oude dames met bontjassen en jonge trendy Italianen met enorme zonnebrillen in een decor van grauwe jaren ’70 bebouwing, Madonna is nog steeds populair bij de Italianen. Als je in de omgeving van Campiglio een “seconda casa” (tweede huis) hebt, dan doe je het goed in het leven en een Italiaan laat dat graag zien. Vooral rondom kerst is het erg leuk dit “theater” te aanschouwen. Maar denk eraan; eerst omkleden na het skiën en dan lekker kijken onder het genot van een aperitivo in de bar. Helaas schijnt het gebruik van “ander” wit poeder, net als in St. Moritz, ook in Madonna erg populair te zijn bij bepaalde berghutten. Ook komen er steeds meer Oost-Europeanen, die niet allemaal in het “Italiaanse plaatje” passen qua gedrag.

Al met al vind ik Madonna di Campiglio een erg leuke bestemming, waar je ook als “il signor Rossi” (Jan Modaal) prima vakantie kunt vieren zonder uit de toon te vallen of failliet te gaan!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

18 mei Snowplaza.nl zoekt een stagiair(e)!
16 mei Nieuwe lift in Plose: 10-persoons gondel van St. Andrä naar Kreuztal
15 mei Moet je je ski's waxen voor je ze opbergt of langere tijd niet gebruikt?