19 november 2009 door Coen in 'Stellingen''

Veel wintersporters hebben jaren geleden hun keuze al gemaakt. Zij zijn skiër óf snowboarder en laten doorgaans geen mogelijkheid onbenut om leden uit het andere kamp te bespotten en te beschimpen. “Dus jij bent een skiër? Mag je niet harder van je moeder?”

Snowboarden is een relatief jonge wintersport en voor de meeste wintersporters geldt dat zij hun eerste afdalingen op ski’s maakten. Intussen was een groeiend aantal pioniers druk doende alsmaar stijlvoller en indrukwekkender af te dalen op hun wieltjesloze skateboards, daarbij vaak skiërs gedesillusioneerd en pistes afgekloven achterlatend.

Dilemma

Sindsdien neemt het dilemma jaarlijks grotere vormen aan. Laat ik die dure apparatuur en die eindeloze trainingsuren voor wat ze zijn en begin ik dit jaar op nul in een nieuwe discipline? Sommigen maken de oversteek, anderen gaan beide sporten naast- en door elkaar beoefenen en weer anderen blijven bij hun leest.

Discussie

Discussies over wat moeilijker, of nog onzinniger, beter is, leiden op internet tot kwaadsprekerij en smadelijke onzin, terwijl beide sporten zich verder ontwikkelen en zich daarbij overduidelijk door elkaar laten beïnvloeden en inspireren. Mijn eerste flirt met de snowboardsport eindigde nog roemloos in een banaan, maar ik speel met de gedachte dit jaar nog maar eens een lesje te nemen. Wat doen jullie deze winter?

door Joeri op 20 november

Ik kies toch voor de oude vertrouwde skies :)!door Edwin op 22 november

Ben begonnen op skies. Maar kon het niet laten om na een aantal jaren ook het boarden te gaan proberen. Heb het eerst een paar jaar dubbel gedaan. 's Morgens boarden en na de lunch op de skies. Maar nu al twee jaar alleen nog op het board. Moet zeggen dat ik het boarden eigenlijk leuker vind omdat het moeilijker is. Het houdt je dus bezig... en jong.door Miranda op 27 november

Allebei! Bij harde pistes liever 2 latten en bij verse sneeuw wint het snowboard het vaak van de ski's....door Martijn op 30 november

Boarden natuurlijk hoe verser de sneeuw en zachter de "off" piste te beterdoor Mario op 8 december

geen boarder die in de buurt komt van een toch meer elegante skiër (vanaf bepaald niveau toch). Ik zie persoonlijk toch geen boarders volgen op de zwarte pistes hoor. Gun ze toch wel hun pleziertje, andersom doen ze vaak wat smalend in hun 10 maten-te-wijd- pakjes, ikzelf hou het bij het wedelen, carven. Ook veel eenvoudiger in de zetellift dan met kans op hoofdletsel naast zo' n boarder. Afijn als we maar fun hebben hédoor Richie op 31 december

Ik moet de eerste boarder nog tegenkomen die het wint van mij op de ski's. losersVoor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen