18 november 2009 door Coen in 'Nieuws''

SnowWorld Zoetermeer moet het voorlopig nog even zonder de nieuwe megapiste stellen. Het plan om het complex uit te breiden met een gigantische vierde skibaan is vannacht door de gemeenteraad afgeschoten. De baan zou te veel inbreuk maken op het natuurgebied in de omgeving.

Alternatieven

Een beste aderlating voor de ontgoochelde directeur Koos Hendriks, die de motieven van de tegenstemmers in twijfel trekt: “De verkiezingen staan namelijk bijna voor de deur”, aldus de directeur die al wel strijdvaardig op zoek is naar mogelijke alternatieven. De baan zou kunnen worden opgeschoven richting de parkeerplaats en op die manier zou de natuur kunnen worden ontzien. Of de nieuwe baan kan misschien op de plek komen waar zich nu de banen 1 en 2 bevinden.

Gemoederen

Ook voor wethouder Bé Emmens zijn het spannende tijden. Hij heeft zijn lot verbonden aan het project en zal aftreden wanneer ook de alternatieven niet door de gemeenteraad worden goedgekeurd. De vierde baan, die 300 meter lang en zestig meter hoog moet worden, houdt de gemoederen voorlopig dus nog wel even bezig in Zoetermeer. We houden het in de gaten!

Tekening van de vierde baan zoals die gepland was door SnowWorld Zoetermeer.

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!