22 november 2009 door Inge in 'Stellingen''

Volgens de trouwe Oostenrijk fans is er maar één plaats waar je kunt après-skiën en dat is in Oostenrijk. De overige Alpenlanden tellen wat après-ski betreft niet mee. Toch meldt het Frans Bureau voor Toerisme dat de après-ski steeds verder doorgedrongen is in de Franse Alpen.

de Toppers

Zoals Oostenrijk Gerlos, Saalbach Hinterglemm en Mayrhofen heeft, zo heeft Frankrijk Les Deux Alpes, Tignes en Val Thorens. Après-ski staat in Frankrijk nog redelijk in de kinderschoenen, maar deze plaatsen hebben aardig hun best gedaan om sfeer en een bruisend nachtleven te creëren. Zo vind je bijvoorbeeld in Les Deux Alpes, dat vooral populair is onder jongeren, meer dan 36 uitgaansgelegenheden. Enkele aanraders zijn: Smokey Joes, The Red Frog, The Smithy’s, The Bresilien en The Avalanche. In Tignes vind je veel barretjes, discotheken en cocktailbars. Er is hier voor ieder wat wils. Breng vooral een bezoekje aan de Scotty’s, Alpaka Lodge, Crowded House en de Loop Bar. Tot slot doet het populaire Val Thorens, met 40 pubs/kroegen/discotheken niet onder voor de rest. Tijdens de Happy Hours kun je hier een hoop centen besparen. Breng een bezoek aan de hoogste pub in Europa, the Frog & Roastbeef. Naast The Frog vind je de O'Connels, de Viking en de Underground zijn ook de moeite waard.

Hollandse hits in de Franse Alpen

Echte Hollandse hits vind je ook in de Franse Alpen. Er zijn namelijk een paar echte Hollandse barren te vinden in de Franse skigebieden.

  • Één van de grootste en tevens populairste après-skigelegenheden in Frankrijk is de Yeti Bar, ook wel La Grotte du Yeti. Hier kun je de gehele dag terecht, maar na het skiën begint het echte feest. Je vind de Yeti Bar in meerdere skigebieden in Frankrijk.
  • Ook de Veronica Snowcafés, die gevestigd zijn in Tignes, Les Deux Alpes en Val Thorens, zorgen vanaf 16.00 uur voor een gezellige Hollandse après-ski.
  • Eveneens in Val Thorens, vind je Le Monde, die iedere dag voor weer een nieuw (thema)feestje zorgt.
  • Het oranjegevoel kun je niet missen in de Prins van Oranje, gevestigd in Les Deux Alpes. Lekker eten, genieten van een warme glühwein of koud biertje en feesten tijdens de thema-avonden, dat kan hier allemaal.
  • Het rijtje kan worden afgesloten met Le Flying Dutchman, gevestigd in Flaine. Deze kroeg hult zich veelal in Hollands Oranje en speelt in op de wensen van de Nederlandse gasten. De Hollandse kroketten en frikandellen hoef je in ieder geval niet te missen, die vind je hier.

Heb jij al mogen proeven van de Franse après-ski? Laat hier weten wat jij ervan vind!

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!