12 november 2009 door Inge in 'Nieuws''

Op wintersport met de kids? Wel eens aan La Norma gedacht? Dit familievriendelijke en autovrije dorpje heeft veel te bieden voor een familievakantie in de sneeuw. Het heeft dan ook niet voor niets het label 'Famille Plus Montagne'.

Gezellig bergstation

La Norma is een gezellig klein bergstation in de Franse Alpen. Het skigebied kent een Noordwestelijke ligging en biedt daardoor een goede sneeuwkwaliteit gedurende de winter. Als je hier bent voor de wintersport kun je de auto in ieder geval laten staan. Niet alleen omdat dit dorpje autovrij is, maar daarbij bevinden alle houten appartementen en chalets zich beneden aan de pistes. Dus met een beetje geluk kun je zo naar de skiliften glijden.

Gezinnen

La Norma is in het bezit van het Franse kwaliteitslabel 'Familie plus' voor het ontvangen van gezinnen en kinderen in toeristische plaatsen. Dit label staat garant voor een geslaagde vakantie met het gezin. La Norma biedt dan ook een creche, kinderclub, kinderskischool en speciale gezinsaanbiedingen.

La Norma in Snowmagazine

Onlangs berichtte ik jullie al over de start van Snowmagazine, het wintersportprogramma op RTL 4. Aanstaande zondag staat dit programma in het teken van La Norma. Dus, wil je meer weten over dit kindvriendelijke dorp, kijk dan aanstaande zondag 15 november om 16.00 uur naar Snowmagazine. De herhaling is op 21 november om 8.00 uur.

Meer informatie over La Norma vind je hier >>

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!