Skip to navigation Skip to main content

Bode Miller: rentree van een publiekslieveling

Kort nadat het professionele wedstrijdskiën in Hermann Maier een absolute publiekstrekker verloor, kondigde een andere grootheid vorige week zijn vervroegde rentree aan. Het Amerikaanse enfant terrible Bode Miller zegt waarschijnlijk al drie weken eerder dan verwacht te zullen starten.

Oorspronkelijke planning

Volgens de oorspronkelijke planning zou Bode Miller in het weekend van 4 tot 6 december zijn rentree maken in zijn eigen USA tijdens de afdaling en de reuzenslalom op de pistes van Beaver Creek, Colorado. Maar die planning kan de prullenbak in, nu Miller te kennen heeft gegeven er klaar voor te zijn en al op 15 november van start te willen gaan op de slalom in Levi, Finland.

Rentree

Het seizoen ’08/’09 was er één voor Miller om snel te vergeten. Een reeks blessures bracht de voormalig wereldkampioen er bijna toe zijn ski’s maar helemaal aan de wilgen te hangen. Gelukkig is dat niet gebeurd en maakt de skiwereld zich nu op voor de rentree van de grootste publiekslieveling sinds Tomba en Maier. En dat is maar goed ook, want waar Miller komt, daar gebeurt wat:

Miller op één ski, en toch nog vrij rap…

Miller downhill. Living on the edge…

Winter Male Author 2

Over Coen

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!