6 november 2009 door Inge in 'Nieuws''

Heb je hem al gezien? De skibaan die langs de A28, ter hoogte van bedrijventerrein Hessenpoort, is geplaatst. Publiek verzekerd, moet winkelketen Scapino gedacht hebben met het plaatsen van de meer dan 40 meter lange mobiele skibaan op deze locatie.

Anti-kijk schermen

Zo heeft Zwolle nu tijdelijk haar eigen skipiste. Althans, voor 2 weken. Een leuke bijkomstigheid voor de auto's die iedere dag op de A28 in de file staan en nu naar de verrichtingen van het showteam kunnen kijken. Tenminste, zo dacht Scapino. Rijkswaterstaat had hier echter een ander idee over en plaatste schermen over een lengte van 50 meter langs de weg. De skibaan zou automobilisten teveel afleiden. Vanaf de snelweg kun je nu dus alleen vanaf enige afstand genieten van het schouwspel.

Wil jij ook skiën langs de A28?

Vanaf komend weekend, om precies te zijn zaterdag 7 november, kan iedereen gebruik maken van de skibaan. Er is plaats voor meer dan 600 skiliefhebbers. Je moet je alleen wel even aanmelden op de website van Scapino. Skiërs die een entreebewijs weten te bemachtigen mogen gratis gebruik maken van de baan. Je moet zelf zorgen voor skikleding, voor al het overig materiaal wordt gezorgd.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!